Galerii: täna esilinastub eepiline lugu «There Will Be Blood»

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Day-Lewis filmis «There Will Be Blood»
Daniel Day-Lewis filmis «There Will Be Blood» Foto: outnow.ch

Alates tänasest jõuab Eesti kinno eepiline lugu «There Will Be Blood» («Veri hakkab voolama»), mis räägib perekonnast, usust, võimust ja naftast.

Peaosatäitja Daniel Day-Lewis sai enda rolli eest parima meespeaosatäitja Kuldgloobuse ning film kandideerib ka kaheksas Oscari-kategoorias (s.h. parima filmi, lavastaja, meespeaosa ning stsenaariumi omas).

See on lugu mehest nimega Daniel Plainview (Daniel Day-Lewis), kellest saab tänu visale tööle ja halastamatule sihikindlusele kardetud naftamagnaat. Kui Plainview saab vihje väikelinnast, mille all maapinnas peitub terve naftaookean, sõidab ta koos poja H.W.-ga (Dillon Freasier) kohe Little Bostonisse.

Asulas, mille suurimaks vaatamisväärsuseks on noor karismaatiline jutlustaja Eli Sunday (Paul Dano), satub Plainview elu suurima naftaleiu peale. Kuigi see teeb ta rikkamaks, kui mees oleks unistadagi osanud, toob meeletu edu endaga kaasa tohutuid probleeme. Konfliktid muutuvad üha teravamaks ning korruptsioon, reetlikkus ja voolav nafta seavad ohtu armastuse, lootuse, usu, ambitsioonid ning ka isa ja poja suhted.

Filmi autoriks on lavastaja-stsenarist Paul Thomas Anderson. Osades veel ka Ciaran Hinds, Kevin J. O’Connor jt. Stsenaariumi kirjutas Anderson Upton Sinclairi romaani «Oil!» ainetel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles