Miss USA võistleja laseb rinnad eemaldada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allyn Rose
Allyn Rose Foto: SCANPIX

Miss USA iludusvõistlusel osalenud naine plaanib lasta endal mõlemad rinnad eemaldada, kuna ta perekonnas on üsna palju rinnavähijuhtumeid ette tulnud.

Möödunud aastal Miss Marylandi tiitli saanud Allyn Rose jõudis Miss USA võistlusel kümne kaunima naise hulka, edastab People.

Sel aastal sai temast aga Miss District of Columbia ning ta pääses Miss USA 2013 võistlusele.

Ema suri rinnavähki kui Allyn Rose oli 16-aastane. Hiljuti sai 24-aastane naine teada, et tal on sama geenimutatsioon, mille tõttu tal on eelsoodumus haigestuda rinnavähki.

«Mõte sellest, et ühel hommikul ma ärkan ja keha ei ole enam samasugune, teeb muret,» tunnistas Rose.

Ta lisas, et ta emale pandi rinnavähidiagnoos 27-aastaselt ehk ta ema oli kolm aastat vanem kui tema praegu.

Allyn Rose`ema parem rind eemaldati, kuid 20 aastat hiljem leiti vähk ka naise vasakus rinnas.

«Isa palus aastaid, et ema laseks ka oma teise rinna eemaldada, kuid ema keeldus. See oli tema surmaotsus,» jätkas ameeriklanna.

Rose osaleb Miss USA võistlusel järgmise aasta jaanuaris. Kui ta on seal edukas, lükkab ta rinnaeemaldamisoperatsiooni 2014. aastasse. Kui ei ole edukas, siis laseb operatsiooni teha pärast seda võistlust.

«Rinnad ei saa elu määrata. Valin ilu asemel elu ja lasen eemaldada selle, mida peetakse naiselikkuse sümboliks. See on minu valik,» selgitas Rose.

Rinnakoe eemaldamisega saab kahandada rinnavähki haigestumise riski 90 protsendi võrra naistel, kelle suguvõsas esineb rinnavähki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles