Vaata ja minesta: eksklusiivintervjuu vabadusvõitleja Galojaniga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärapanija
Ärapanija Foto: Kanal 2

«Ärapanija» rääkis Londonis viibiva Eesti demokraatia ema Anna-Maria Galojaniga.

«Nuga, kahvel, pott ja pann, mina olen Galojan! Mul on huumorimeel ka olemas! Ma olen natuke paistes, sest ma tulin vannist,» seletas ta.

Galojan usub, et me saame oma kaaperdatud demokraatia tagasi.

«Sellised protsessid algasid juba tükk aega tagasi, kui algas minu kallal inisemine ja mind taheti vangi panna. Ma pole siin Londonis jalad seina peal olnud ja niisama lulli löönud. Olen loonud eksiilvalituse, kus olen peaministri kohusetäitja mina, president olen mina ja peaprokurör olen ka mina,» avalikustas Galojan.

Naise sõnul pole midagi konstruktiivset seni toimunud: «Ainuke konstruktiivne asi on see - nuga, kahvel, pott ja pann, kinni läheb Ansip ja teised ka.»

Kui eestlased raputavad endalt orjarüü, plaanib Galojan tagasi tulla ja siinsest saatusest tulevikus osa võtta.

«Ka de Gaulle'i, suure Prantsuse väe- ja riigijuhi käest küsiti, kas te tulete tagasi, kui vabastate meid. Muidugi ma tulen tagasi! Ma toon odavaid riideid, demokraatia ja ka kohtusüsteemi muudan nii, et pannakse kinni need, kes praegu panevad teisi kinni,» lubas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles