Näitus “Kodukakk – aasta lind”

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodukakud Tallinna loomaaias.
Kodukakud Tallinna loomaaias. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Tartu lähedal Ülenurmes asuvas Eesti põllumajandusmuuseumis (EPM) avatakse 23. aprillil kell 10 näitus "Kodukakk - aasta lind".

Muuseumi programmi- ja teabejuhi Jürgen Ojamaa jutu järgi valis Eesti ornitoloogiaühing aasta lindu juba 15. korda ning käesoleva aasta linnuks valiti kodukakk.

"Aasta linnu teemalist näitust on Eesti põllumajandusmuuseumis koostatud mitu aastat," rääkis Ojamaa. "Näitus asub EPMi linnu- ja loomakasvatuse ekspositsioonis ning on avatud külastajale aasta läbi. Näitust tuleb avama "Aasta linnu" projekti juht ornitoloog Eedi Lelov."

Kodukakk (Strix aluco) on peaaegu varesesuurune, väga suure ja ümara peaga "öökull". Kodukakku võib kohata ja kuulda kõikjal kultuurmaastikus ning läänesaartel ka metsamaastikus aasta läbi, kuid parim aeg on selleks varakevadisel aktiivsusperioodil märtsis ja aprillis, kui linnud toovad kuuldavale territooriumihüüde.

Hämarikus võib linde näha istumas teeäärsetel postidel või laugjal lennul jahialade - põllud, heinamaad, pargid, metsaservad, taluõued - kohal (allikas: http://www.eoy.ee/kodukakk/).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles