Merle Jääger: olla Eestis staar on kehvem kui Prantsusmaal vaene

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Jääger.
Merle Jääger. Foto: Pm

Kas eestlased on rikkamad kui prantslased, sest vaesusriskis elavaid inimesi on meil vähem kui Prantsusmaal? Vaatamata sellele, et Eestis on vaene 286 eurot kuus teeniv, Prantsusmaal, kes ei saa kuus rohkem kui 1002 eurot.

Erinevaid tabeleid vaadates pole ime, et meie valitsusjuhid neid tihti tsiteerivad, sest Eesti ilutseb enamasti Euroopa keskmiste seas, tihti isegi üle keskmiste, kirjutab Õhtuleht.

Kuigi elanike sissetulekud riigiti ei ole võrreldavad, sest riikide palgatase ja riiklik sotsiaalkindlustussüsteem on erinevad, on tähelepanuväärne, et Eesti vaesuspiiri ja Euroopa Liidu kõrgeima vaesuspiiriga riigi Luksemburgi vahe on 5,6kordne.

«Hea meelega oleks vaene,» ütleb Mercana tuntud näitleja Merle Jääger, kui kuuleb, mis eurohulgast alates loetakse Luksemburgis kodanikku vaeseks, prantslaste numbrit kuuldes ütleb Merca, et tunneb ennast oma sissetulekule mõeldes halvasti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles