Tallinn ja Moskva võtavad taas karates mõõtu

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalugu kordub: Tallinnas kohtuvad nagu 30 aastat tagasi Tallinna ja Moskva karate võistkonnad.
Ajalugu kordub: Tallinnas kohtuvad nagu 30 aastat tagasi Tallinna ja Moskva karate võistkonnad. Foto: Erakogu

Tänavu aprillis möödub 30 aastat esimesest karatematšist Eestis, mille tähistamiseks toimub laupäeval, 11. aprillil Tallinna spordihallis karate mälestusvõistlus "Kümme kümne vastu", kus osalevad nii 30 aastat tagasi võistelnud mehed kui Tallinna ja Moskva nüüdsed koondised.

"1979. aastal toimus Kalevi hallis esimene ametlik võistlus - Tallinna ja Moskva koondise matškohtumine," meenutas kahekordne Nõukogude Liidu meister karates ja ühtlasi mälestusvõistluse peakorraldaja Olav Kivirand. "Mõlemalt poolt oli välja pandud 10 sportlast ja toimus kaks võistlusringi: esimese võitsid eestlased 7:3, teise moskvalased 6:4."

30 aastat tagasi võistlesid Tallinna koondises Igor Neemre, Valeri Kojalo, Heiki Spits, Peeter Illaste, Lembit Kolk, Villu Mengel, Mihkel Paljak, Olav Kivirand, Toomas Mänd ja Allan Runnel. Võistluse kohtunikebrigaad oli Soomest eesotsas Soome karateliidu presidendi Kari Kuulaga.

"Laupäevast mälestusmatši austavad oma kohalolekuga 30 aasta tagused võistlejad nii Tallinnast kui Moskvast," lisas Kivirand. "Praegused koondised võistlevad tollaste reeglite järgi - jälle võistleb 10 meest 10 vastu ning vaid ühel tatamil, et publikul oleks huvitavam. Võistlust kommenteeritakse ka nii, nagu seda vanasti tehti."

"Karate-show on huvilistele tasuta, oleme teinud kõik, et publikul oleks matše võimalikult põnev jälgida. Erinevalt tavapärastest võistlustest ei asu istekohad kaugel tribüünidel, vaid otse tatami kõrval. onPeale selle on põrandale paigutatud vaibad, kus on näiteks lastel väga mugav võistlusele kaasa elada," kirjeldas Kivirand laupäeval toimuva mälestusmatši õhustikku.

Üritus algab Tallinna spordihallis kell 15.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles