Paide bänd Ans. Andur esitles uut albumit «Kiletron»

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Paide muusikutekollektiiv Ans. Andur esitles rokiklubis Tapper oma uut albumit nimega «Kiletron».


Eesti ühe järjepidevama indie-bändi värske plaat on lindistatud bändiliikmete elutubades ning pälvinud kriitikute kiidusõnad, vahendasid «Kultuuriuudised».
Ansambel Andur on sedavõrd viljakas kollektiiv, et nende albumite üle arvestuse pidamine nõuab eriteadmisi. Poisid ise peavad «Kiletroni» järjekorras viiendaks või kuuendaks, laiem avalikkus peab seksoundi märki kandvat plaati Ans Anduri kolmandaks albumiks.

Üks on siiski kindel, kuigi kõik bändiliikmed saadavad töönädala mööda Tallinnas, on tegu endiselt Paide bändiga. Ja kuna Paides teadaolevalt suuri plaadifirmasid ei tegutse, lindistas ansambel Andur nagu indie-bändile kohane, lood nö sõltumatul pinnal.
Kodune töö tasus end ära, sest muusikakriitikud on «Kiletroni», nagu ka kaks Anduri plaati enne seda, avasüli vastu võtnud. «Kiletron» on kordamööda naiivne ja eneseirooniline, võluvalt lohakas kiiksuga rockmuusika - ehk täpselt selline, nagu Anduri fännid oodata võisid.
Põhjalikum käsitlus uuest eesti indie-muusikast on neljapäeva õhtul ETV muusikasaates MI. (ERR Uudised)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles