Jaapani fotograaf jäädvustas grislikarude kakluse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grislikarud
Grislikarud Foto: SCANPIX

Jaapani fotograaf Shogo Asao külastas USAd Alaskat ja tal õnnestus jäädvustada grislikarude kaklus.

Fotograafi sõnul sai karude kaklus alguse sellest, et üks karu varasta teise karu püütud lõhe, edastab Daily Mail.

Pilte teinud Asao oli kakelnud karudest vaid kolme meetri kaugusel.

Fotograaf lisas, et üle kahemeetrised karud tõusid tagajalgadele ning lõid teineteist esikäppadega. Nende kakluskisa kajas üle metsa.

Asao oli Alaska Kitmai rahvuspargis teel joa poole, kui järsku ilmusid ta teele kaks karu.

«Järsku seisid minu ees kaks karu, kes üksteisele urisesid. Siis puhkes kaklus, nad isegi ei märganud mind. Üks karu püüdis eest põgeneda, ta jäi minust vaid kolme meetri kaugusele. Teine järgnes talle,» jätkas fotograaf.

Järgnes kaklus, kus kasutati nii küüniseid kui hambaid.

«Tegemist oli esimese korraga, mil mul õnnestus nii huvitavat stseeni näha. Olin vihastele loomadele nii lähedal, et mul tekkis tunne, et nad võivad ka mind rünnata,» nentis Asao.

Kaks grislit jagasid teineteisele hoope paar minutit. Siis liikusid nad puude varju ning lõpuks kadusid fotograafil silmist.

«Emased karud jahivad lõhet tavaliselt isaskarudest eemal. Nad hoolitsevad poegade eest ja ei soovi võidelda. Pärast selle isaste karudega stseeni nägemist sain aru, miks see nii on,» lausus jaapanlane.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles