Eric Claptoni kell müüdi 3,4 miljoni Šveitsi frangi eest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eric Claptonile kuulunud Patek Philippe käekell müüdi oksjonil 3,4 miljoni Šveitsi frangi eest
Eric Claptonile kuulunud Patek Philippe käekell müüdi oksjonil 3,4 miljoni Šveitsi frangi eest Foto: SCANPIX

Briti muusikule Eric Claptonile kuulunud kella eest maksti Šveitsis Genfis toimunud Christie´s oksjonimaja oksjonil 3,44 miljonit Šveitsi franki.

Tegemist on haruldase plaatinast kellaga, mille valmistas 1987. aastal kellafirma Patek Philippe, edastab The Australian.

Christie`s oksjonimaja esindaja Christiano De Lorenzo sõnul ostis kella ära anonüümseks jääda soovinud Aasia päritolu kollektsionäär.

Esindaja sõnul jäi kella hind ennustatud summa piiridesse.

Viimati oli selline kalendri ja kuufaasidega hinnaline kell oksjonil 1989. aastal. Siis maksti selle eest vaid 250 999 dollarit.

67-aastast Claptonit tuntakse tema ansamblitest Cream ja Yardbirds ning paladest «Crossroads», «Layla» ja «Tears in Heaven».

Briti muusiku kella eest makstud summa ei olnud nüüdsel oksjonil «Important Watches» kõige suurem. Samal oksjonil müüdi veel teine Patek Philippe´i plaatina käekell, mis valmistati 1952. aastal spetsiaalselt USA kollektsionäärile JB Championile, läks kaubaks 3,78 miljoni Šveitsi frangi eest.

Oksjonil müüdi hinnalisi kelli 27, 04 miljoni Šveitsi frangi eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles