Anne Šaraškin: Kristina on ainuke, kes selles saates uisutab

Rivo Veski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Tähed jääl» viienda otsesaate eel - saate läbimäng.
«Tähed jääl» viienda otsesaate eel - saate läbimäng. Foto: Kerli Kurvits

«Tähed jääl» kohtunik, rahvusvaheliselt tunnustatud uisukohtunik ja uisuvõistluste kommentaator Anne Šaraškin märkis, et esimesest saatest tänaseni on uisustaaride tehnikas toimunud muljetavaldavad muutused.

«Ma arvan, et areng on olnud päris tugev. Võrdluses kui nad tulid ja kuidas nad praegu uisutavad. Kiirus on tõusnud, keerulisemaid samme tehakse - mõnele jääb juba ka uisuväljak väikseks,» märkis Šaraškin, kelle sõnul võetakse uisutehnika paranedes järjest võimsamaid lugusid, mis nõuavad ka suuremaid kiirusi ja keerulisemaid kavasid.

Eelmiste saadete võrdluses ütleb Šaraškin, et tänane kohustuslik element piruett teeb kogu jääl toimuva väga põnevaks vaatemänguks. «Ootan juba põnevusega, kuidas meesterahvad sellega hakkama saavad.»

Tänase saate teema «Mina» tundub Šaraškinile väga huvitav ning annab võimaluse nii žüriile kui telepublikule jäätähti lavakeeleliste metafooride läbi ka lähemalt tundma õppida.

Televaatajate ja interneti kommentaatorite nurinat, et saate kohtunikel on tekkinud oma lemmikud, kommenteeris Šaraškin nõustudes. «Mitte lemmikud, vaid minu ülesanne on vaadata, kes tegeleb iluuisutamisega. Kristina ja Kristjan on selles mõttes ainukesed.»

«Ta (Kristina Šmigun-Vähi – toim.) on ainuke, kes uisutab. Kui vaatan nende peale, siis nad ainukesena moodustavad paari. See on esimene asi, mis jääb silma - on moodustunud paar. Nad liiguvad dünaamiliselt. Tahes-tahtmata pole neile uisutehnilist vastast,» avameelitses Šaraškin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles