Superstaarisaatest lahkus Anisa Vänikver

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Eesti otsib superstaari» kolmas finaalsaade
«Eesti otsib superstaari» kolmas finaalsaade Foto: Jelena Rudi

«Eesti otsib superstaari» kolmandas finaalsaates jäid televaatajate hääletuse tulemusel viimaste hulka Liis Reisner, Janek Valgepea ja Anisa Vänikver. Koju pidi minema Anisa.

Esinejad ja kohtunike kommentaarid:

Fredi Pärs, «Kas tead, mida tähendab» (Birgit Õigemeel) - 900 73 07

Mihkel Raud: Mulle meeldib, et sina mitte ei paindu laulu tahtsi, vaid laulud painduvad sinu tahtsi. Igati kena ja laitmatu esitus. Meeldib, kuidas lood muutuvad sinu lugudeks automaatselt, kui sa neid teed.

Maarja-Liis Ilus: See on meile kõigile selge, et aeglased ja meloodilised laulud sobivad sulle imehästi. Ootan, et prooviksid riskeerida ja näidata ka veidi teist külge. Need madalamad noodid täna - proovi veel täpsemalt laulda. Sa oled väga musikaalne, sellepärast julgen norida. Kõrgemalt kõlas väga kenasti.

Mart Sander: Kui tahaksid elus ainult alumist registrit kasutades elada, saaksid Koit Toome imiteerija olla. Samas ülemine register on sul teistsugune kui kõigil teistel lauljatel.

Liis Reisner, «Olematu laul» (Helgi Sallo) – 900 73 04

Maarja: Meeldis, et suutsid sellise maagilise õhkkonna luua. Et võtsid aega seda lugu jutustada, olles unistav. Meloodia oli lihtne ja hõljuv. Lõpupoole tundus võõras ja muutus veidi live jam'iks. Aga mingi sisemine pabin oli, ma ei tea, mida sa pabistad - kõik tuli väga ilusti välja!

Mart: Maagiline oli sõna, mida mõtlesin terve laulu ajal. Sulasin nagu eilne Eskimo jäätis! Helgi Sallo trumpala oli oma hiilgeaegadel see, kuidas ta isegi traagilisse laulu suutis soojuse sisse panna. See oli kurb laul, mida suutsid soojalt esitada.

Mihkel: Olen Maarjaga väga nõus. Laul koosnes kahest osast, millest teine osa oli mingi bensiinijaama avamise pidu, kus nurgas tikuvõileiba süüakse. Teine osa oli natuke vanaaegne. Mulle tundub, et sa võtad end liiga tõsiselt. Võibolla ei võta, aga jääb mulje, et laulmine oleks nagu hirmus tõsine töö.

Karl-Erik Taukar, «Venus» (Claire’s Birthday) – 900 73 09

Mart: Tänud, et tutvustasid eestlaste lemmiklaulu, mida mina pole kunagi kuulnud. See laul ja sina polnud väga käsikäes... Ma ei tea, miks sa selle valisid. Ei näinud mingit põnevat võimetenäitamist, mida oleksin tahtnud näha.

Mihkel: Mina olen küll seda lugu varem kuulnud. Oled mees, kes suudab show püsti panna ilma piinlikuks muutumata. Oma ea kohta oled väga intelligentne. Minu hääle saad küll.

Maarja: Kontrast võrreldes eelmise esitusega. Kui juba lavale astusid, olid vaba, mõnus ja muheda olemisega, et teen loo ära. Väga kihvt oled!

Toomas Kolk, «Oma laulu ei leia ma üles» (Heli Lääts/Metsatöll) – 900 73 03

Mihkel: Artistis peab olema mingi saladuslikkus... Täna oleme näinud sinu varbaid. Ei tea, kust siit edasi minna.

Maarja: Sul on väga võimas hääl, mis paistab isegi rääkides välja. Sul on väga hea hääl, aga pop-kontekstis sa ei tea, mida selle häälega teha. Selle looga teadsid. Ei saa täpselt aru, kes või mis sa oled ja kuhu jõuda tahad. Täna oli parem kui eelmisel korral, aga võibolla mitte päris see.

Mart: Minu silmis teenisid jubedad punktid, sest ka mulle meeldivad talverõõmud. See konkreetne arranžeering tõi sinu hääles esile mitte kõige meeldivama tämbri. Kuulsin mingit ebameeldivat kurguhäält, mis kostab siis, kui sõjaveteranid kogunevad kord aastas kellegi hauale ja jorutavad laulda.

Anisa Vänikver, «Sind otsides» (Tõnis Mägi) – 900 73 08

Maarja: Väga hästi elasid sellesse loose sisse, eriti tuli see välja vaiksemat osa lauldes. See oli tohutult ilus, kui mõtlesid sellele, mida laulsid. Minu jaoks kadus see, kui tulid jõudsamad noodid. Oleks võinud vaikselt lauldes näidata oma imeilusat häält.

Mart: Seda laulu pole ma kunagi naise esituses kuulnud. Andsid huvitava rahvusvahelise esituse ja tõestasid, et see on väga hea lugu, mis ei tohi olla seotud Tõnis Mägi isikuga.

Mihkel: Väga põnev oli sind eesti keeles laulmas kuulda. Võibolla tulevad sul need dramaatilised ja aeglased laulud hästi välja, aga mulle meeldivad sinu esituses tempokamad ja ägedamad lood. Sinus on seda särtsu ja pauku rohkem, järgmine kord näita meile seda.

Janek Valgepea, «Cool Vibes» (Vanilla Ninja) – 900 73 02

Mart: Vaatan mööda sinu ahastavast katsetusest olla paha ja tige. Mulle millegipärast see lugu väga meeldib. Aga esimest korda elus kuulsin, et hakkasid mustama natuke vahepeal. Ikkagi inimene!

Mihkel: Mustama tähendas antud juhul mustalt laulmist. Mulle ka see laul meeldib, aga minu meelest jäi see laul sinu jaoks liiga suureks. Polnud seda naiselikku jõudu, milleni meie mehed isegi ei küündi.

Maarja: Minule see laul ei meeldi kohe üldse. Alguses tundus, et muudan meelt, kuid kui tuli refrään, ei meeldinud. Ütleme alati, et näita end erinevatest külgedest, et oled liiga tubli ja korralik.. Täna ütlen, et tee seda, mis sul kõige paremini välja tuleb.

Elina Born, «Tule kui leebe tuul» (Seitsmes Meel) – 900 73 10

Mihkel: Olen natuke mures sinu pärast, sul on häälega midagi lahti. Valetaksin, kui ütleksin, et see oli sinu tipptase. Ei olnud väga hea. Loodan, et saad võimaluse end koguda ja järgmine nädal näidata, mida tegelikult suudad.

Maarja: Meeldib, et sinu tämbris on lapselik toon, aga samas lõhud selle kohe kärina ja jõulisusega ära. Meeldib see vastuolulisus. Hääleprobleemid ei sega sinu sisseelamise võimet, elad muusikas ja see kiirgab välja. Mulle väga meeldis.

Mart: Minu jaoks ei pidanud sa midagi tõestama. Meil on pilt olemas, millised võimed sul on ja selles ei kahtle keegi. Iga saatega tõused minu silmis tõsiseltvõetavamaks superstaarikandidaadiks. Vältisid vokaalnäitlemist ja suutsid siira ja lihtsa esituse anda.

Rasmus Rändvee, «Aita mööda saata öö» (Rock Hotel) – 900 73 05

Maarja: See oli nii emotsionaalne, et nautisin igat hetke. Arranžeering ja esitus väga hea. Lihtsalt kuulasin ja nautisin.

Mart: Me teame, et oled haige. Kõrva järgi poleks arugi saanud, aga silmaga näed, et sa ise arvad, et sa oled haige. Lauljatöö pole alati rõõm ja rõõmu teesklemine, vaid ka valu varjamine. Kuulaja kuulab 90 protsenti silmadega ja kui suudad silma ära petta, suudad ka kõrva ära petta. Ära mõtle haigusele ja peta meid ära.

Mihkel: Juhtub harva, et mul külmavärinad tekivad. Sellel laulul on õudselt ilus eestikeelne tekst. Vaadates sind seda esitamas, 16-aastane poiss - täiesti fenomenaalne! Väljendasid valu ja kurbust ja sa 16-aastasena ei tohiks veel sellest laulust päris lõpuni aru saada. See oli uskumatu ja mulle väga meeldis.

Hea lugeja, kellele hoiad pöialt Sina?

«Eesti otsib superstaari» on TV3 eetris pühapäeviti kell 20.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles