Apteekides algas südamekuu

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees/Scanpix

Aprillikuus tähistab Apteek1 apteegikett oma rohupoodides südamekuud, mille ajal annavad apteekrid nõu, kuidas südameveresoonkonna haigusi ennetada ja tutvustavad laia valikut preparaate apteegiriiulilt, mis aitavad igas vanuses inimese südant hoida ning tugevdada.

Apteek1 apteekides mõõdetakse südamekuul vererõhku, mitmes apteegis mõõdetakse kolesterooli ja veresuhkrut.  Apteekides on saadaval Eesti südameliidu ja tervise arengu instituudi koostatud südametervise teemalised infovoldikud.

"Idee korraldada südamekuu tekkis seoses 19.- 26. aprillini toimuva rahvusvahelise südamenädalaga," selgitas Apteek1 juhataja Ester Eomois. "Tervislikust toitumisest ja südametervise tähtsusest räägitakse ja kirjutatakse Eestis palju, kuid tegelikult palju inimesi ei tea isegi oma vererõhunäitajaid ega sedagi, kuidas südant tugevdada või mis on nn hea kolesterool."

Eomoisi arvates võiksid apteegid tervise edendamises rohkem kaasa lüüa, siiani on see olnud rohkem arstide tegevus.

Apteek 1 apteekrid annavad nõu ka on-line'i keskkonnas. Kes apteeki nõu küsima minna ei saa, leiavad vastused oma küsimustele südametervise, stressi ja teistel niisugustel teemadel, saates küsimuse apteegi e-posti aadressil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles