Eesti Aasta Ettevõtjaks 2012 sai Ruth Oltjer

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Aasta Ettevõtja 2012 ning Elutööpreemia laureaadi väljakuulutamine Nokia kontserdimajas.
Eesti Aasta Ettevõtja 2012 on Ruth Oltjer - Chemi-Pharm OÜ
Eesti Aasta Ettevõtja 2012 ning Elutööpreemia laureaadi väljakuulutamine Nokia kontserdimajas. Eesti Aasta Ettevõtja 2012 on Ruth Oltjer - Chemi-Pharm OÜ Foto: Viktor Burkivski

Eile õhtul Nokia Kontserdimajas toimunud pidulikul õhtusöögil kuulutati Eesti Aasta Ettevõtjaks 2012 desinfektsiooni vahendite tootmise ja arendamisega tegeleva ettevõtte Chemi-Pharm AS juht ja omanik Ruth Oltjer.

Eesti Aasta Ettevõtja 2012 kuulutas välja ürituse patroon president Toomas Hendrik Ilves, kes märkis ürituse avakõnes, et edu saadab eelkõige neid, kes on investeerinud arendustegevusse – innovatsiooni võib tema sõnul leida ja peab otsima nii tuules, leivas kui ka elektris.

President avaldas lootust, et Aasta Ettevõtja konkurss lükkab takka uutele saavutustele. Konkursi viie-aastane kogemus näitab presidendi sõnul, et ette otsa jõuavad need ettevõtjad, kes on tegutsenud keskmiselt 14 aastat ja kes on näinud nii tõuse kui ka langusi.

«Kindlasti oli seekordne võitja eriline ja erakordne - mul on hea meel, et Aasta Ettevõtja 2012 on naisettevõtja - Ruth Oltjer," märkis Ranno Tingas.

«Võitja puhul tooksin esile tema kui arsti pühendumuse muuta maailma läbi oma ettevõtte ning julguse vaadata Aasia turgudele, kus vajadus kvaliteetsete desinfektsioonitoodete järgi on kõige suurem. Lisaks väärib märkimist tootearendus ja innovatsioon, mis võimaldavad tuua turule tooteid, mis vastavad just sihtgrupi vajadustele.“

Tingase sõnul viivad motiveeritud ettevõtjad ühiskonda edasi ning tunnustus on üks olulisi liikuma panevaid jõude uute kõrguste saavutamisel.

«Ettevõtjad vajavad ühiskonnas oluliselt rohkem tunnustamist ja esiletoomist, rõhutas Endel Pallale elutööpreemiat üle andes ka majandus-ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

«Julgustaksin kõiki inimesi ettevõtlusega tegelema. Võib küll öelda, et enda jaoks ettevõtjal kuigi palju aega ei ole, kuid see töö on huvitav ja kui teed midagi, mida ise tahad teha, siis see ongi tegelikult põhiline motivaator,“ rääkis Eesti Aasta Ettevõtja 2012 Ruth Oltjer.

«Minu ettevõtjatee sai alguse sellest, et päras 15 aastat arstina töötamist tekkisid mul väga tugevad allergiad kõikvõimalike desinfektsiooni vahendite vastu. Ja nii hakkasin otsima teisi väljundeid – leidsin kõigepealt Inglismaalt vahendeid, mis ostusid mitteallergiliseks, neid hakkasid tahtma ka paljud sõbrad-kolleegid ja viimaks jõudis asi välja oma ettevõtteni,“ rääkis Ruth Oltjer.

«Täna toodab ja arendab Chemi-Pharm tooteid, mis on põhiliselt mõeldud meie haiglatele – desinfektsiooni vahendeid millega saab puhtaks teha meditsiinitöötaja oma käed, kirurg enne operatsiooni ka patsiendi naha, instrumendid, pinnad ja kõik asjad mis haiglas vajavad desinfetseerimist. Müüme oma toodangut 15 eri riigis, Eestis kasutab meie toodangut 85% haiglatest.“

Ruth Oltjer:

-  Ruth Oltjer on sündinud 22.oktoobril 1959 aastal.

-  Ta lõpetas Tallinna Reaalkooli, kus ta õppis elektroonika klassis ainukese tüdrukuna.

-  Edasi suundus ta Tartu Ülikooli meditsiini erialale. Hiljem lõpetas Tartu Ülikoolis ka majanduse magistrantuuri cum laude.

-  Ta on töötanud 15 aastat arstina, sh reanimatsioonis ja kardiointensiivosakonnas meditsiiniõena.

-  Aastal 2000 kolis Chemi-Pharm AS tootmise ja tootearendus Eestisse.

-  Tänaseks on Chemi-Pharmil nomeklatuuris üle 100 toote ning igal aastal lisandub keskmiselt 3-5 uut toodet. Tooteid turustatakse 15 erinevas riigis – uuemad turud on Malaisia, Singapur, Indoneesia ja Tai.

-  Chemi-Pharm AS Eesti ettevõttes töötab 30 inimest – arstid ja meedikud, keemikud, turunduse- ja arendusega tegelevad inimesed.

Eesti Aasta Ettevõtja 2012 valis žürii koosseisus: Aavo Kokk (Catella Corporate Finance), Ants Laos (Viru Keemia Grupp AS), Hans H. Luik (Eesti Ekspress), Heldur Meerits (Audentes AS), Jaan Männik (Eesti Pank), Marika Priske (Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium) ja Priit Alamäe (Nortal AS, Eesti Aasta Ettevõtja 2011 esindaja).

Palju õnne Ruth Oltjer!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles