Talibani rünnakus kannatada saanud tüdrukule tuleks anda Nobel?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malala Yousufzai
Malala Yousufzai Foto: SCANPIX

Suurbritannias tehti ettepanek, et Pakistanis islamistliku äärmusrühmituse Taliban rünnakus kannatada saanud teismelisele tüdrukule tuleks anda Nobeli rahupreemia.

15-aastane Malala Yousufzai sai tulistamises raskelt kannatada, edastab Reuters.

Suurbritannias on juba üle 30 000 inimese alla kirjutatud petitsioonile, milles nõutakse, et peaminister David Cameroni juhtiva valitsus teeks Nobeli komiteele ettepanku and preemia noorele pakistanlannale.

Nobeli komitee reeglite järgi saavad Nobeli preemiate kandidaate esitada riigijuhtimisega seotud isikud nagu näiteks ministrid või parlamendisaadikud.

Yousufzai võitleb Pakistanis tütarlaste  ja naiste õiguse eest saada haridus. Talibani võitlejad tulistasid koolitüdrukut selle aasta oktoobris Swati orus, kui ta oli koolibussi sisenemas, et koolist koju sõita.

Taliban kinnitas selle teo toime panemist.

Yousufzai transporditi hiljem Suurbritanniasse Birminghami haiglasse ravile. Arstide sõnul toibub ta haavata saamisest hästi.

Täna avaldati tüdrukust uus foto, millel teda on näha haiglas raamatut lugemas.

Samasuguseid ettepanekuid anda Yousufzaile Nobeli rahupreemia, on tehtud ka Prantsusmaal ja Hispaanias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles