Täispumbatavast spordijakist võib saada hitt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täispumbatavast spordijakist võib saada hitt
Täispumbatavast spordijakist võib saada hitt Foto: SCANPIX

USAs Utah osariigis tegutsev firma Klymit esitas küsimuse, et mis oleks kui saaks kontrollida spordijaki soojust.

Sellel küsimusele saab vastuse juba järgmisel aastal kui jõuab müügile esimene täispumbatav spordijakk Ulaar, edastab Discovery News.

Kuidas seda jakki kasutada: pane jakk selga ja tõmba lukk kinni, siis pumpa vasakus taskus oleva mehhanismi abil see õhku täis. Soojuse tagavad jakil olevad õhutaskud.

Asjatundjate sõnul sobib see jakk nii amatöör- kui professionaalsetele sportlastele.

Kui sportimise või kehalise tegevuse ajal hakkab liiga palav, saab jakis olevat õhukihti vähendada.

Jakiga on kaasas tavaline õhupump või NobleTek gaasipump, millega saab jakki lasta argooni. Jakke valmistav firma valis agrooni, kuna see gaas on suhteliselt odav ja juhib soojust halvemini kui õhk.

Kuna agroon on ka peaaegu kaalutu, siis on see spordijakk väga kerge. Jakis on lisaks kergele polüestrile kasutatud ka ökosõbralikku bambust ning sütt, mille tõttu ei teki ebameeldivaid lõhnu.

Samuti ei  ole selle jaki kandjatel vajadust kihiliselt riietuda. Loodetakse, et sellest saab tervisesportlaste, matkajate, suusatajate ja teiste väljas liikuda armastajate seas hitt.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles