Millised soojad hetked meenuvad Ithaka Marial isaga koosveedetud ajast?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ithaka Maria Harito koos isaga.
Ithaka Maria Harito koos isaga. Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Ithaka Maria Harito (33) ütleb mõtlikult, et isa õpetatud spartalikud eluviisid ja tüdrukule võimaldatud iseteadlikkus on teda kahtlemata lapsest saadik karastanud, aga tundub, et õrnusega, mis naises domineerib, on isa leppinud alles hiljaaegu.

Ithaka Mariale meenuvad isaga seoses mitmed mälestused, vahendab ajakiri Naised saabuvale isadepäevale pühendatult.

«Lõkkeõhtud joodeldamise ja kidraga Pääsküla rabas või kus tahes Eestimaa metsas. Purjetamine Tallinna lahel, Aegna saare ümber ja teistele laidudele minnnes. Alati otsis ja leidis ta teravmeelseid muusikainstrumente loodusest - mõni tühi vaat, õõnes puunott, millega meie kõigi lõõritamisele rütmi andis ja tausta mängis,» meenutas Ithaka Maria.

Lapsepõlvelugudest, mida isa rääkinud, meenub Ithaka Mariale see, kuidas isa Elvas neljakorruselise koolimaja katusel hulljulgelt turnis, aknakarniisi pealt aulasse sisse vaatas ja kõiki ehmatas.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles