Ülbitsemine sai Mitt Romneyle saatuslikuks?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitt Romney
Mitt Romney Foto: SCANPIX

USA presidendivalimistel kaotajaks jäänud vabariiklane Mitt Romney tegi asjatundjate sõnul kampaania ajal mitmeid saatuslikke vigu.

Internetis spekuleeritakse, kas Romney liigne enesekindlus ja ülbus tegid seda, et senine demokraadist president Barack Obama jääb Valgesse Majja veel neljaks aastaks, edastab cnn.com.

Mitt Romney kelkis valimiskampaania ajal, et ta naisel Ann Romneyl on paar Cadillaci. Asjatundjate sõnul oli see üks neid nüansse, mille tõttu Romney keskmiste ameeriklaste silmis langes.

Valimiskampaania alguses külastas Romney ühte tervisekeskust, kus ta sõnas, et naudib seda, kui saab teenindussektori töötajaid vallandada.

«Kui ma ei saa teenindust, mida olen oodanud, siis leian kellegi teise, kes seda mulle tagab,» lausus Romney.

Miljonärist Romney maksab makse vähem kui keskmine ameeriklane. Poliitiku sõnul maksab ta makse vaid 14,1 protsenti.

Selle aasta juulis tegi Romney välisreisi, näitamaks oma kompetentsust välispoliitikas. Välisriikide külastused aga ei kulgenud plaanitult. Näiteks solvas ta Londoni olümpiamängude kohta käivate kommentaaridega inglasi ning teatas oma seisukoha, et need olümpiamängud on katastroof.

Oma seisukohtadega hämmastas ta ka legendaarset jooksjat Carl Lewist. Lewis ei olnud kade ja ütles, et mitte kõik ameeriklased ei peaks Euroopat külastama. Ta pidas silmas Mitt Romneyt.

Kui USA ajakirjanikud küsisid Romneylt ta Euroopa tuuri ja seal öeldu kohta, siis Romney pressiesindaja Rick Gorka vastas vaid «Kiss my ass».

Septembris Romney möödapanemine jätkus ja ta suutis isegi oma poolehoidajad välja vihastada. Siis avaldati ka Romney valimisraha kogumisel salaja tehtud video.

Mais tehtud videol nimetab Romney oma rivaali Barack Obama poolehoidjaid seanahavedajateks, kes ei vali vabariiklasi, kuna nad ei võta vastutust oma elu eest ning ootavad riigilt annetusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles