Tammy Baldwin on USA esimene avalikult lesbi senaator

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammy Baldwin
Tammy Baldwin Foto: SCANPIX

Demokraadist Tammy Baldwinist sai USAs esimene senaator, kes kandideeris USA senatisse avalikult lesbina.

50-aastane Baldwin võitis vabariiklaste esindajat, Wisconsini endist kuberneri Tommy Thompsonit valimisvõitluses, mis on väidetavalt läbi USA ajaloo kõige kulukam, edastab Reuters.

«Ma ei kandideerinud, et teha ajalugu, vaid mu eesmärgiks on muutused. Tahan muuta nende inimeste, kes otsivad tööd ja maksavad makse, elu paremaks,» sõnas Baldwin.

Baldwin pääses USA kongressi esindajatekotta esmakordselt 1998. aasta valimistega. Nüüd saab temast Wisconsini osariigi esimene naissenaator, kes on avalikult homoseksuaal.

Baldwini seksuaalne suundumus ei mänginud valimisvõitluses mitte mingit rolli.

«Tammy Baldwin näitas seda, millega enamik ameeriklasi nõustub – kandidaate tuleb hinnata nende pädevuse, mitte seksuaalsuse alusel,» sõnas homoseksuaalide õiguste eest seisva organisatsiooni Glaad esindaja Herndon Graddick.

Baldwinist vabanevale esindajatekohale saab demokraat Marl Pockan, kes on juba pikka aega avalikult homoseksuaalist poliitik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles