«Süvahavvas» selgus Vaigutaja olemus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süvahavva
Süvahavva Foto: Kanal 2

«Süvahavva» seekordses osas selgus, kes arvatakse olevat kurikuulus Vaigutaja.

Vanal mõisaajal üritati Vaigutajast lahti saada - ta määriti vaiguga kokku ja pandi tuli otsa, et veri ja hing ära põleksid. Ta maeti püsti, pea alaspidi ohvripuu juurte alla, kuid see ei aidanud - ühel ühel päeval oli see puu lõhki ja Vaigutaja oli tagasi.

Vanas karjamõisas sõi ta lapsi, kelle hingedest ta väge sai. Vaigutaja tuli nüüd sinna tagasi ja tal on seal keegi õpilane, kelle sisse ta tuli.

Arbuja õppis enda juurde kutsuma õelaid vaime, ta käsutas neid ja see andis talle suure jõu. Ta oli surnumanaja, nekromant. Et vaigutaja uuesti tagasi ei tuleks, pidi arbuja hakkama talle ohverdama. Ta pidi tooma sinna majja oma soost lapsi... ja nad kõik kadusid.

Hiljem see komme unustati, aga lapsed kadusid ikkagi. Vaigutaja peibutas neid kuidagi ja tema vaim on ikka veel tugev.

Arno avalikustas, et ta lubas Kevini pärast Punase Naise juurde minna: «Ta tahtis endale last... Ta andis Kevini, kui mina tema lapseks lähen. Ta ütles, et mina olen magusam.»

«Süvahavva» on Kanal 2 eetris teisipäeviti kell 21.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles