Teisipäevases TV3 saates «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi Miss Estonia 2012 Kätlin Valdmets.
RETSEPTID: Miss Estonia üllatas tõeliste hõrgutistega!
Esimene eelroog: Juustu-lõhepirukas
Vaja läheb:
jahu
küpsetuspulber
sool
vahukoor
porrulauk
või
juust
külmsuitsulõhe
till
muna
vahukoor
valge pipar
Valmistamine:
Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga, seejärel pehme võiga. Lisa rõõsk koor. Sega tainas ühtlaseks, suru võiga määritud lahtikäiva vormi põhja. Hauta tükeldatud porrut võis 2–3 minutit. Tükelda juust kuubikuteks ja lõika kala viiludeks. Laota juust, kala, porru ja hakitud till tainale. Sega rõõsk koor ja valge pipar lahtiklopitud munadega. Vala pirukale. Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit.
Teine eelroog: Kreveti-avokaadosalat
Vaja läheb:
avokaado
laim
krevetid
majonees
koriander
sool
must pipar
Valmistamine:
Poolita avokaado, eemalda kivi ja eralda lusikaga viljaliha. Pigista viljalihale laimimahl ja tükelda avokaado väiksemaks. Osa viljalihast püreesta kahvliga ning maitsesta soola ja pipraga. Sega avokaado, krevetid ja hakitud koriander majoneesiga ning maitsesta soola ja pipraga ja serveeri.
Pearoog: Kana karri kookospiimaga
Vaja läheb:
riis
läätsed
kana
seened
porru
sibul
kookospiim
karri
ingver
Valmistamine:
Kuumuta pannil õli ja pruunista selles kanafilee. Lisa ingver ja hiljem sibul/porru ning jätka kuumutamist. Lisa kookospiim ja karri. Keeda riis. Keeda läätsed. Serveeri.
Magustoit: Manhattani toorjuustukook
Vaja läheb:
küpsiseid
suhkrut
või
toorjuustu
suhkrut
muna
vanillisuhkrut
hapukoor
Valmistamine:
Sega purustatud küpsised, suhkur ja sulatatud või. Suru küpsisepuru lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane külmikusse. Valmista täidis. Sega kõik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt mikseriga. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud. Lase 20 minutit jahtuda. Sega hapukoor, suhkur ja vanill, vala ettevaatlikult jahtunud koogile. Küpseta 230kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud. Lase enne serveerimist põhjalikult jahtuda. Serveeri nt värskete marjadega, lisandiks on maasika-mündisalsa palsamiäädikaga.