RETSEPTID: Miss Estonia üllatas tõeliste hõrgutistega!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kätlin Valdmets
Kätlin Valdmets Foto: TV3

Teisipäevases TV3 saates «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi Miss Estonia 2012 Kätlin Valdmets.

Esimene eelroog: Juustu-lõhepirukas

Vaja läheb:

jahu

küpsetuspulber

sool

vahukoor

porrulauk

või

juust

külmsuitsulõhe

till

muna

vahukoor

valge pipar

Valmistamine:

Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga, seejärel pehme võiga. Lisa rõõsk koor. Sega tainas ühtlaseks, suru võiga määritud lahtikäiva vormi põhja. Hauta tükeldatud porrut võis 2–3 minutit. Tükelda juust kuubikuteks ja lõika kala viiludeks. Laota juust, kala, porru ja hakitud till tainale. Sega rõõsk koor ja valge pipar lahtiklopitud munadega. Vala pirukale. Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit.

Teine eelroog: Kreveti-avokaadosalat

Vaja läheb:

avokaado

laim

krevetid

majonees

koriander

sool

must pipar

Valmistamine:

Poolita avokaado, eemalda kivi ja eralda lusikaga viljaliha. Pigista viljalihale laimimahl ja tükelda avokaado väiksemaks. Osa viljalihast püreesta kahvliga ning maitsesta soola ja pipraga. Sega avokaado, krevetid ja hakitud koriander majoneesiga ning maitsesta soola ja pipraga ja serveeri.

Pearoog: Kana karri kookospiimaga

Vaja läheb:

riis

läätsed

kana

seened

porru

sibul

kookospiim

karri

ingver

Valmistamine:

Kuumuta pannil õli ja pruunista selles kanafilee. Lisa ingver ja hiljem sibul/porru ning jätka kuumutamist. Lisa kookospiim ja karri. Keeda riis. Keeda läätsed. Serveeri.

Magustoit: Manhattani toorjuustukook  

Vaja läheb:

küpsiseid

suhkrut

või

toorjuustu

suhkrut

muna

vanillisuhkrut

hapukoor

Valmistamine:

Sega purustatud küpsised, suhkur ja sulatatud või. Suru küpsisepuru lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane külmikusse. Valmista täidis. Sega kõik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt mikseriga. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud. Lase 20 minutit jahtuda. Sega hapukoor, suhkur ja vanill, vala ettevaatlikult jahtunud koogile. Küpseta 230kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud. Lase enne serveerimist põhjalikult jahtuda. Serveeri nt värskete marjadega, lisandiks on maasika-mündisalsa palsamiäädikaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles