«Laululahingus» olid edukad Haapsalu ja WAF

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu kammerkoor saates «Laululahing»
Haapsalu kammerkoor saates «Laululahing» Foto: ERR

Seekordses ETV saates «Laululahing» hääletasid televaatajad parimaks Haapsalu kammerkoori ning žürii valis lemmikuks WAF-koori. Televaatajad hääletasid poolfinaali ka Kalevi kammerkoori.

Lisaks publiku ja žürii lemmikule said televaatajad poolfinaali hääletada veel ühe koori - Nordea panga segakoori Lets Bank!, Toompea laulukoori, Aita Leida nimelise segakoori Ida-Virumaalt või ühe koori tänasest saatest.

I vooru laulud

Lauljaid hindasid Aarne Saluveer, Maire Aunaste ja Eri Klas.

Haapsalu kammerkoor, «See rõõm on elust endast»

«Mulje on väga hea. Dirigent on täpselt nagu Mikk Saare naisvariant, nii heade liigutustega,» ütles Maire. Aarne kiitis koori kena, pehmet ja meeldivat tooni. Eri jaoks oli see liigutav algus.

WAF-koor, «Sa haara kinni mu käest»

«Oli küll väga meisterlik. On suur õnn, kui kõiki lauljaid treenitakse solistidena. Vedas ka seadega. Esitajad ja lugu läksid hästi kokku,» kiitis Aarne. Eri on mujal maailmas sellist esitust näinud, aga nood inimesed olnud teist värvi. Ta kiitis naiste särtsakust ja soovitas poistel mitte häbeneda. Maire meenutas, et pühapäeviti Ameerikas kirikust mööda käies kostub sealt sarnast muusikat.

Kalevi kammerkoor, «Maria Louisa»

Erile tuli meelde Woodstocki festival ja ta soovitas koorile sama, mis seal toimus - muusika ja armastuse tegemist. Aarnele meeldis osavõtlikkus, mida koor oma lauluga edastada suutis. Maire arvas, et paari aasta pärast näevad inimesed täpselt sellised välja nagu Kalevi kammerkoor, sest siis pole raha tähtis, vaid armastus. Ta nägi kahte kallistavat paari ja andis selle eest plusspunkte.

II vooru laulud

Haapsalu kammerkoor, «Pühapäev»

WAF koor, «Inimene õpib»

Kalevi kammerkoor, «Pärlipüüdja»

III vooru laul selgus otsesaates ja see esitati koos Lea Liitmaaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles