Contra: tahan, et mu pojad saaksid minust paremaks

Rivo Veski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Contra kohtus noorsootöö nädala raames Elva noortega.
Contra kohtus noorsootöö nädala raames Elva noortega. Foto: ENTK

Luuletaja Contra (Margus Konnula) käis noorsootöö nädala raames Elvas noortele luulet lugemas ning elutarkust jagamas.

Elva Noortekeskuses noortega kohtumas ja loodusteemalist luulet lugemas käinud Contra leidis luule kõrvalt aega rääkida ka põnevaid ja humoorikaid seiku elust enesest. Üldiselt on Contra ühe oma lemmikfilmi «Forrest Gumpi» põhjal jõudnud arusaamale, et elu on nagu karp šokolaadikomme - kunagi ei tea, mis maitse järgmiseks satub.

Contra sõnul on tema vanem poeg Herbert (11) kõva pillimees ning kirjutab ka luuletusi. Herbert kirjutas oma esimese luuletuse kolmeaastaselt ning luges selle jõuluvanale ette. Samuti luges poiss esimese septembri aktusel oma isa luulet.

«Teistel olid valitud kooliteemalised luuletused, tema aga luges minu oma,» muigas Contra.

Mehele pakuvad rõõmu hetked, kui ta tunneb, et poeg on temast targem. «See oli väga suur rõõm, kui 11-aastane poeg aitas mul ratast remontida,» sõnas Contra. «Ta teab sada korda rohkem tehnikast kui mina.»

Küsimusele, kas Contra tahab, et pojad astuksid isa jälgedes, vastas ta, et ei tea täpselt isegi, mis ta tee on. «Las nad teevad oma asja,» lausus Contra. «Tahaksin, et nad saaksid minust paremaks.»

Ka Elva noortele soovitas Contra tegeleda sellega, mis neile meeldib, isegi siis, kui see tundub perspektiivitu. «Sest kui sulle väga meeldib midagi teha, siis võib sellest üks hetk saada see töö, mis toob ka leiva lauale,» julgustas kirjanik noori.

Contra kohtumine Elva noortega oli üks osa eile alanud üle-eestilise noorsootöö nädala programmist.

Eesti Noorsootöö Keskuse korraldatud nädala eesmärk on noorsootöö tutvustamine ning sel aastal on fookuses sotsiaalse tõrjutuse ennetamine ning noorte suurema osaluse tagamine otsustusprotsessides.

Osalema on oodatud lisaks noortekeskustele ka teised asutused. Vaata lisa teiste ürituste kohta siit.

Laupäeval oodatakse kõiki noorsootööasutusi korraldama ning osa võtma üle-eestilisest lastevanemate päevast.

Tegemist on päevaga, mil kõik noorsootööga tegelevad organisatsioonid ning asutused võiksid enda aktsioonidesse kaasata ka lapsevanemad. Noorsootöö nädal lõppeb pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles