Koerakasvataja keeldus lesbile koera müümast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutsikad
Kutsikad Foto: Reuters / Scanpix

Rootsis keeldus üks koerakasvataja lesbile koerakutsikat müümast.

Naine andis asja kohtusse ning kohus mõistis, et koerakasvataja peab naisele kutsika mittemüümise eest 20 000 krooni (32 000 Eesti krooni) kahjutasuks maksma, kirjutab Dagens Nyheter.

Intsident sai alguse, kui lesbist naine helistas Stockholmi eeslinnas Värmdös asuvasse koerakasvandusse ja küsis koerakutsikate kohta.

Naine rääkis koerakasvanduse omanikule, kes oli samuti naine, et tema ja ta partner soovivad koera osta, kuna nad on üliõpilased ja neil on palju vaba aega.

 

Kuid kui koerakasvanduse omanik sai aru, et naise elukaaslane on samuti naine, keeldus ta koera müümast.

 

Koerakasvanduse omanik põhjendas oma keeldu sellega, et tal on seksuaalvähemustesse kuuluvate inimestega varasemast ajast negatiivseid kogemusi.

 

«Tean, et mõned seksuaalvähemustesse kuuluvad inimesed on loomade pornograafiaga tegelenud,» lausus koerakasvanduse omanik.

 

Koeri kasvatav naine keeldus üliõpilasest lesbile koera müümast, lisades, et ta ei usalda teda nende seksuaalse suundumuse tõttu.

 

Üliõpilane andis asja kohtusse ja võitis. Lisaks peab koerakasvanduse omanik maksma kohtukulud, mis ulatusid 45 000 Rootsi kroonini (72 000 krooni).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles