Katatonia asub Tallinnas eestlaste hinge lahti muukimise kallale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dead End Kings
Dead End Kings Foto: Katatonia

6. novembril esineb Rock Cafés Eestis paljude raskemuusika fännide poolt armastatud ansambel Katatonia. 1991. aastal Stockholmis asutatud bänd jõuab Eestisse oma suvel ilmunud albumit «Dead End Kings» tutvustava turnee raames.

Hard Rock Laagri (HRL – lüh.) peakorraldaja Kaido Haavandi sõnul on Katatonia tema jaoks üks nendest bändidest, kelle edulugu on olnud nauditav jälgida selles sünnist saati. «Algul oli tegu vaid n-ö stuudioprojektiga, vahepeal paigutati bänd üldse riiulisse ning kui ühel hetkel asi tõsiselt käsile võeti, siis jõutigi sinna, kus nad tänaseks on – vabalt kogu maailmas peaesinejana tuuritav bänd,» sõnas Haavandi intervjuus portaalile Elu24.

Rokimehel on Katatonia õnnestunud kahel korral – 2002. aastal astus bänd üles Tallinnas Von Krahlis ja kolm aastat hiljem rõõmustasid muusikud fänne HRLi  pealaval. Haavandi leiab, et Katatonia looming on iseendaga rahu tegemise muusika. «Olgu siis koormaks raske päev, ees ootavad karmid otsused või lõpuga leppimine. Usun, et nende muusika suudab muidu nii kinnise eestlase hinge väga edukalt lahti muukida ja aidata seesmiste deemonitega rahu sobitada,» lisas mees.

Bändimehed elavad end välja peamiselt laval. «Mingid erilised peoloomad nad pole.. Ütleks pigem, et skandinaavialikult ühteagu sõbralikud ja kerge distantsiga karged,» iseloomustas Haavandi.

Tallinnasse tuleb Katatonia koosseisus Jonas Renkse (vokaal), Anders Nyström (kitarr), Per Eriksson (kitarr), Niklas Sandin (bass) ja Daniel Liljekvist (trummid). Kontserdi erikülalistena astuvad Rock Café lavale ka shoegaze’i muusikaline projekt Alcest Prantsusmaalt ja Ameerika rokibänd Junius.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles