Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734
Saada vihje

RETSEPTID: vaata, mida pakkus õhtusöögilistele Andrus Avarand!

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Elu24
Copy
Andrus Avarand
Andrus Avarand Foto: TV3

Esmaspäevases «Õhtusöök viiele» saates võõrustas külalisi trummar Andrus Avarand.

Andrus Avarand on bändi Lone Eskimos trummar, kes on eelkõige tuntuks saanud kui näitleja ja tantsusaate staari Liina Vahteri eksmees. Kallima kaotus ei ole Andrust murdnud, vastupidi - ta on kahe jalaga maa peal, õpib alates sellest sügisest õigusteadust ja elab Tallinna kesklinnas hipikommuunis. Andrus on rõõmsameelne ja noorele üliõpilasele omaselt on tal alati iga asja kohta oma arvamus olemas. Andrus suudab vabalt vestelda nii missinduse kui riigiõiguse teemadel. Andrus on ka üdini aus ja kindlameelne, ta seab tihti õiglust jalule ja satub seetõttu ka imelikesse kaklustesse.

Esimene eelroog: Kalasalat

Vaja läheb:

jääsalatit

soolalõhet

Mozzarella juustu

päikesekuivatatud tomateid

punast sibulat

mett

sidrunimahla

oliivõli

Valmistamine:

Tükelda kõik komponendid ja sega omavahel. Tee meest, sidrunimahlast ja oliivõlist kaste ja lisa salatile. Serveeri!

Teine eelroog: Kukepirukas (Broileripirukas)

Vaja läheb:

soolast muretaignat

sibulat

sellerit

küüslauku

tomatit

kuiva punast veini

maitseaineid

broilerifileed

muna

rõõska koort

Valmistamine:

Tee valmis muretaigen või osta see poest, tükelda komponendid ning lisa pirukale. Tee peale munast ja rõõsast koorest kaste, vala pirukas üle ja pane ahju. Serveeri külmalt.

Pearoog: Seakael mee ja sinepiga

Vaja läheb:

kaelakarbonaadi

mett

sinepit

sibulat

Valmistamine:

Marineeri liha mee ja sinepiga, lase ööpäev seista, enne ahju panekut pane mett ja sinepit juurde, pane lihatükk küpsetuskotti ja pane juurde sibulad. Küpseta mitu tundi, kontrolli termomeetriga liha valmisolekut, serveeri salatiga.

Magustoit: Kohupiima purukook

Vaja läheb:

võid

suhkrut

jahu

mune

kohupiima

hapukoort

sidrunimahla

õuna

mannat

Valmistamine:

Tee võist, suhkrust, jahust, mannast ja munadest puru – lao sellest pool pannile. Tee valmis kohupiimast, hapukoorest, õuntest ja sidrunimahlast ühtlane mass ja lisa purule, laota peale ülejäänud puru ja küpseta tunnike 200 kraadi juures.

Tagasi üles