Kristina Šmigun-Vähi: õpin majandust, et enda jaoks maailma mõtestada

Rivo Veski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Šmigun-Vähi ja Kristjan Rand «Tähed jääl» neljandas otsesaates.
Kristina Šmigun-Vähi ja Kristjan Rand «Tähed jääl» neljandas otsesaates. Foto: Kerli Kurvits

«Hästi kiirelt, mul oli käsil järjekordne koolinädal,» kommenteeris Kristina Šmigun-Vähi möödunud nädala kulgu saate «Tähed jääl» osalisena.

«Ma õpin Tartu Ülikooli avatud õppes ettevõtlust-majandust,» rääkis Šmigun ja lisas, et tegelikult on ta oma tegemiste koorma all juba nõrkemas.

«Ega ma tegelikult väga ei jõuagi enam. Lapsed on ju ka veel lisaks kõigele. Proovi õnnestus teha ainult neljapäeval ja reedel,» kirjeldas Šmigun kiiret töölaadi.

Oma igapäevaelus Kristina ülikoolist ammutatud teadmisi veel kuidagi ootuspäraselt ei rakenda. «Tegelikult minu jaoks on koolis käimine rohkem see, et üritan enda jaoks õpingute läbi maailma mõtestada. See on ju see, millest me kõik elame ja mis meid ümbritseb – majandus,» tähtsustab Šmigun ja lisab, et igapäeva elu ei ole talle seni andnud võimalust teemavaldkonda niivõrd suviti süveneda.

«Põnev on tegelikult. Ainult see matemaatiline pool on üsna tricky,» nendib Kristina.

Tänaseks saateks on Kristina olenemata piiratud ajaressurssidest enda hinnangul piisavalt ette valmistunud. «Kui oleksime teinud rohkem proove, poleks see olnud hea. Samas ei oleks me ka vähem arvuga proovidega toime tulnud. Nii et täiesti piisavalt,» usub Kristina.

Seda, et saate «Tähed jääl» staaride uisusamm ongi tipu saavutanud ja et saate atraktiivsus jätkub üksnes kostüümidraama toel, Kristina ei usu.

«Vaadake kasvõi seda, mida tänase prooviga Pearu Paulus näitas. Ta tegi väga kõva tõste!» märkis Kristina selge üllatusmaneeriga hääles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles