«Atonement» võitis Briti filmiauhindade parima filmi tiitli

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keira Knightley filmis «Atonement»
Keira Knightley filmis «Atonement» Foto: outnow.ch

Briti filmi- ja teleauhindade (BAFTA) jagamisel võitis eile õhtul Londonis peaauhinna ehk parima filmi tiitli ajastudraama «Atonement».

Romantiline eepos, kus peaosi mängivad James McAvoy ja Keira Knightley, oli parem nii Saksa filmimehe Florian Henckel von Donnersmarcki teosest «Das Leben der Anderen», vendade Coenite filmist «No Country For Old Men», Ridley Scotti «American Gangsterist» kui ka Paul Thomas Andersoni eepilisest loost «There Will Be Blood», vahendab WENN.

Küll aga ei saanud ei McAvoy ega ka Knightley parima näitleja auhinda. Selle võitsid hoopis Daniel Day-Lewis rolli eest filmis «There Will Be Blood» ja Marion Cotillard osatäitmise eest filmis «La Vie en Rose».

Hispaania staar Javier Bardem sai parima meeskõrvalosatäitja auhinna rolli eest filmis «No Country for Old Men» ning Briti näitlejanna Tilda Swinton pärjati parima naiskõrvalosatäitja auhinnaga rolli eest filmis «Michael Clayton».

Auhinda kätte saades tänas Bardem Joel ja Ethan Coeni ema ja isa, kuna ilma nendeta ei oleks ka seda filmi olemas.

Parima režissööri tiitli said endale ootuspäraselt vennad Coenid.

Täieliku võitjate nimekirjaga võid tutvuda BAFTA kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles