Winehouse tegi Grammydel puhta töö

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amy Winehouse esineb satelliidipildi vahendusel
Amy Winehouse esineb satelliidipildi vahendusel Foto: Reuters / Scanpix

50. Grammy auhinnagala pani kinni Amy Winehouse, kes võitis lausa viis peamist auhinda.

Lauljanna ei võitnud vaid ühte auhinda, millele ta kandideeris. Winehouse sai aasta parima loo auhinna pala eest «Rehab», parima uue artisti Grammy, parima vokaalse popalbumi auhinna, aasta parima loo ning parima naisvokaalesinemise auhinna looga «Rehab», vahendab WENN.

Vaid aasta albumi auhinna napsas tema eest ära Herbie Hancock plaadiga «River: The Joni Letters».

Kanye West kandideeris kaheksale auhinnale ja läks koju neljaga, mille hulgas olid nii parim räppalbum, räppesitlus kui ka räpplugu.

Bruce Springsteen korjas endale kolm auhinda, mille hulgas oli näiteks ka parim rokklugu. The White Stripes, Justin Timberlake ja Mary J. Blige võitsid kõik kaks Grammyt.

Kuna Ameerika saatkond ei lubanud õhtu suurimal staaril auhinnagalale kohale sõita, oli Winehouse sunnitud esinema satelliidipildi kaudu. Naine oli ühes Londoni stuudios koos oma perekonna ja sõpradega, esitades kaks hitti «You
Know I'm No Good» ning «Rehab».

Kui lauljannale anti üle aasta loo auhind, pühendas ta selle oma isale, oma emale ja oma vangis olevale Blake’ile ning kõige lõpuks ka Londonile.

Pühapäeva õhtul ühines Winehouse ka sellise elitaarse seltskonnaga, kes on ühe õhtu jooksul võitnud viis auhinda – Lauryn Hill aastal 1999, Alicia Keys 2002, Norah Jones 2003, Beyonce 2004 ja The Dixie Chicks aastal 2007.

Mitte keegi ei ole kunagi ühe õhtu jooksul üle viie auhinna võitnud ning Winehouse on esimene Briti artist, kes sellega hakkama sai.

Täispikka võidunimekirja saad vaadata Grammyde kodulehelt.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles