Hiina kondorid tapavad massiliselt hirvevasikaid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kondor
Kondor Foto: Reuters / Scanpix

Hiina zooloogid märkasid, et üks ohustatud liik hävitab teist ohustatud liiki.

Pekingi lähedal Hebei provintsis asuva Luanhe looduskaitseala kondorid on tapnud ja ära söönud umbes 100 hirvevasikat, kirjutab news.com.au.

Zooloogide sõnul on küll tegemist toitumisahelaga, kuid kondorite selline käitumine võib hirvede arvukust kriitilise piirini vähendada.

Ametlikult on kondor ohustatum liik kui hirv.

«Kondorite arvukus on viimasel ajal pisut suurenenud ja selle tõttu vajavad nad ka rohkem süüa. Kondorid on hakanud tapma suuremaid loomi nagu hirved ja põdrad,» selgitas looduskaitseala esindaja Zhou Changhong.

Looduskaitsealal elab umbes 600 hirve ja 10 põtra.

«Täiskasvanud kondori tiibade siruulatus on rohkem kui kaks meetrit ning tal on võrdlemisi tugev nokalöök,» lisas looduskaitseala ametnik.

Looduskaitseala plaanib hakata kondorite tegevust ja toitumist jälgima, et need kiskjalinnud liiga palju hirvi ei tapaks.

Kondorlased  (Cathartidae)  on suurimad kullilised, kelle tiibade siruulatus võib olla kuni kolm meetrit. On mägedes elavad raipetoidulised. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles