Superstaari-saates müüb ekstravagantsus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Eesti otsib superstaari» eelvoor Pärnus - Gooti-Relikaga tutvumas Mihkel Raud
«Eesti otsib superstaari» eelvoor Pärnus - Gooti-Relikaga tutvumas Mihkel Raud Foto: TV3

TV3 «Eesti otsib superstaari» teine eelvoor viis Pärnu uude kontserdimajja.

Esimene võistleja Andris Avamere Türilt läks kohtunike ette kitarriga. Rein Rannap arvas, et kuna noormehel on esinemiskogemust vähe, siis ei oska ta ka žürii poole vaadata. «Aga valdad oma häält,» lisas muusik lõpetuseks ning andis oma jah-hääle.

Kardo Kuusekännul aga nii hästi ei läinud. «R’n’b laulmine ei ole just sinu tugevam külg,» leidis Heidy Purga. «Sa pead kasutama häält nagu instrumenti. Praegu sa kasutad seda nagu trummi,» lisas Rannap. Mihkel Raud oli aga kõige karmim: «Kui ma peaksin nüüd aus olema, siis see oli päris halb. Sellel lool pidi ka mingi meloodia olema?!»

Kadri-Liis Kukk Rumba külast Läänemaalt tahtis superstaari saatest saada juurde kogemusi ning rikkaks saades plaanib neiu endale Palmse mõisa muretseda. Žüriile esitas ta laulu «Mis värvi on armastus», mille peale Raud leidis, et kui ta oleks tema tütar ja esineks sellega kooliaktusel, siis ta nutaks oma silmad peast aga praeguses kontekstis ütles mees neiule ei. «Ei olnud selle saate materjal,» leidis ka Purga.

Pärnust pärit Maris Aljaste saab vaid napilt-napilt edasi teatrivooru, kuna alguses Raualt saadud jah ning Purga ei panevad Rannapi keerulisse seisu – kas lasta neiu edasi või mitte. «See laul oli täiesti vale. Pigem oleks pidanud midagi emakeeles laulmas,» leidis Rannap, mille peale jätsid Raud ja Purga mehe koos neiuga üksinda ruumi, et superstaariks pürgija saaks esineda vaid temale ühe eesti keelse looga. «Selline näitleja laulmine on. Sina oled üks ja siis see laul on nagu teine asi. Aga siiski häält sa valitsed niivõrd hästi,» leidis Rannap neiule avansikaarti andes.

Viljandist pärit Keit Triisa esinemine võlub ära kogu žürii. «Laulsid väga hästi,» leidis Mihkel Raud, millele lisas Purga, et ta tahab laulda ning näeb lahe välja. «Väga isikupärane, mis on väga oluline selle saate puhul. Absoluutselt ja.»

Järvakandi Mikk Merekivi esinemise peale kahjuks kohtunikel häid sõnu ei leidunud. «Liiga pehme, liiga magus,» arvas Rannap. «See oli nagu see ülesulanud sült või midagi siukest,» oli Purga noormehe vastu karm.

Juba eelmise hooaja saates õnne proovinud Fred Rõigas oli ka sel korral uuesti tulnud. «Sa ei mõjunud absoluutselt mõjutavalt. Minu jaoks oli see pisut cheesi,» arvas Heidy Purga. «Päris Eric Clapton sa ei ole,» leidis Raud, ent arvas, et parem kui eelmisel aastal. «Imalust on vähemaks jäänud ja midagi väga hullu nagu ei olnud. Mina ütlen sulle ja,» lisas ta. «Eks me saa sind ka teatrivoorust välja lüüa,» arvas Rannap, andes Rõigasele sellega edasipääsusildi. «Kas sa oled suuremaid sadiste näinud? Me saadame sind järgmisesse vooru, et sealt välja visata,» olid Purga viimased sõnad noormehele.

Helena Randlaht tuli kohtunike ette kitarriga. «Ava silmi vahel, vähemalt pisike osa loost,» soovitas Rannap neiule. «Minu arust ta laulis mööda aeg-ajalt,» arutles ta veel enne kollase sildi kätteandmist. «See ongi niimoodi. Natuke häälest ära, natuke mööda…» kaitses Mihkel Raud Randlahte.

Väga ekstravagantse välimusega Relika Rae tahab saada väga kuulsaks, lausa legendiks. Neiu leidis, et ta peaks saama järgmiseks superstaariks sest ta ongi staar. Enne, kui Rae sai laulma hakata, läks Raud neiut lähemalt uurima, katsudes üle nii kaela ümber pandud okkad kui ka muud külgeriputatud vidinad. «Fantastiline,» on kõik, mis Raud neiu esinemise kohta ütles. «Lahe, isikupärane ja stiilpuhas superstaarihakatis,» lisas Purga. Rannap ei pea seega enda arvamust õnneks välja hakkama ütlema. Enne minemasaatmist soovitati Rael mitte kaotada oma stiili, isegi kui ta peaks laulma «Raagus sõnu» ning Raud lisas, et ta ootab huviga, kuidas neiu sellega hakkama saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles