Naiste kokanduslikud võimed on tipus 55-aastasena

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiste kokanduslikud võimed on tipus 55-aastasena
Naiste kokanduslikud võimed on tipus 55-aastasena Foto: SCANPIX

Suurbritannias tehtud uuring näitas, et naiste kokanduslikud võimed jõuavad tippu, kui nad on 55-aastased.

Oskuslik toiduvalmistamine nõuab palju rohkemat kui lihtsalt retsepti järgimist ning ahju õigele temperatuurile seadmist, edastab The Telegraph.

Isegi kõige kogenumad kokad kukuvad vahel toiduvalmistamisega läbi. Toiduvalmistamise saladuste selgeks saamine võtab seega aastakümneid.

Uuring paljastas, et naiste kokakunstioskused on välja timmitud 55. eluaastaks.

Selleks vanuseks on naistel toiduvalmistamisel kujunenud enesekindlus ja on väga suur kogemus nii koostisosade kaalumisel ja kokkusegamisel, maitsestamisel ning ka untsu läinud toidu päästmisel.

Uuring näitas ka seda, et Briti ühel kuulsamal naiskokal, 52-aastasel Nigella Lawsonil võib veel arenguruumi olla.

50. eluaastate keskpaigaks on naistel rohkem kui 15 retsepti, mille põhjal nad suudavad kiiresti roa teha.

1000 naisega tehtud uuring paljastas, et 85 protsenti 55-aastastest ja vanematest naistest olid toidutegemise suhtes väga enesekindlad. 80 protsenti neist suutsid valmistada maitsva toidu kodus käepärast olevatest ainetest.

Pooled vastanutest ei kasuta kastmete valmistamiseks kastmepulbrit, vaid teevad kastme ise. Kolmandik tegeles regulaarselt küpsetamisega.

55 protsenti naistest teadsid, millist maitseainet millise toidu juurde kasutada.

Uuring näitas ka seda, et naised küpsetasid oma esimese koogi 21-aastasena, esimese prae ja romantilise õhtusöögi tegid 23-aastasena, esimese peo korraldasid 26-aastasena ning esimese jõuluõhtusöögi kogu perele 27-aastasena.

«Teada on, et vigadest õpitakse. Selle tõttu tuleb läbi käia ka toiduvalmistamise vead, et söögitegemine sujuvamaks muutuks. Hea koka üks tunnusjooni on see, et kui mingi asi untsu läheb, ei satu ta paanikasse. Selle asemel leiab ta probleemile lahenduse,» sõnas uuringu teinud Helen Nunn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles