«Laululahingus» võistlevad Kalevi kammerkoor, WAF-koor ja Haapsalu kammerkoor

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Laululahingu» saatejuht Tarmo Leinatamm
«Laululahingu» saatejuht Tarmo Leinatamm Foto: Postimees

Sel laupäeval kell 21.35 astuvad ETV «Laululahingu» neljandas eelvoorus võistlustulle Kalevi kammerkoor, WAF-koor ja Haapsalu kammerkoor.

Televaatajad aga saavad täna poolfinaali hääletada veel ühe koori nende hulgast, kes eelvooru-saadetest edasi ei pääsenud.

Žürii üllatusliige on seekord maestro Eri Klas.

Kalevi kammerkoor pääses «lahingusse» juba teist hooaega, nii on neil kaasvõitlejatest mahukam kogemustepagas. Oma blogis täpsustavad nad olulist seika.

«Kalevi Kammerkooris ei laula ühtki kommivabrikanti, küll teeme me proove Kalevi Spordiseltsi ruumides ja meil on tenor Kalev. Et ärge tulge meilt komme lunima siis,» kirjutasid nad.

Pärast mitmeid esinemisi ja reisimist on koor telesaate ajaks koju tagasi jõudnud.

«Meie reielihased on nüüd treenitud tantsuks ja oleme lahinguks valmis. Kuigi ütleme pigem nii – rohkem kui lahinguid, vajab maailm armastust!»

WAF-koor käis möödunud nädalavahetusel kahepäevases laululaagris, et esinemiseks valmis olla.

Nende blogisse on kirjutatud: «Tuleb tunnistada, et koreograafia on meile, lauljatele, ikka tõesti raske - võttis aega, kuni lõpuks suutsime üheaegselt nii laulda kui ka tantsida. Kuid ühise eesmärgi poole pürgimine tuleb meil hästi välja ja ka niisama koos olemine ja lõbutsemine sobib meile. Ja nagu ütleb meie ühine nimetus WAF (We Are Family), siis tuleb tunnistada, see ongi reaalselt nii – me oleme perekond!!!»

Haapsalu kammerkooril on lisaks «Laululahingu» ettevalmistusele seljataga harjutused ja unetud ööd laulupeo ülevaatuseks.

Koori blogist saab lugeda, et laulmine on neile nagu sport – hasartne, huvitav, ning paneb adrenaliini veres voolama.

«See, kes arvab, et mingi 2,5-tunnine lauluproov on kökimöki, peaks ise järgi proovima! Kuid me pole veel kusagil alla andnud! Naeratagem, hingakem sügavalt sisse ja lahingusse...!»

Sel hooajal saab «Laululahingule» laupäeviti internetis kaasa elada juba hommikust alates.

Kaheksal Laululahingu-laupäeval kell 9.30-19 näeb veebikaamerapilti kooride proovidest, kus valmistutakse õhtuseks otsesaateks. Vaata: www.etv.ee/otse.

Kooride blogid, laulud, videod, saates osalejate kommentaarid: www.etv.ee/laululahing.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles