Inglanna liimis oma silma kinni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglanna liimis oma silma kinni
Inglanna liimis oma silma kinni Foto: SCANPIX

Suurbritannias liimis üks naine oma parema silma  kogemata kinni.

Nimelt pidas 29-aastane  Paula Griffin küüneliimi silmatilkadeks ja tilgutas seda silma, kirjutab The Telegraph.

Naise sõnul oli ta parem silm udune ja selle tõttu vajas ta ravimit.

Esialgu ta ei teadnud, et silmatilkade asemel oli ta kasutanud küüneliimi. Lõpuks sai naine aru, et midagi on valesti, kui ta parem silm valutama hakkas.

Naisel ei jäänud pärast kaheksa tunni pikkust silma avamise katset enam muud üle kui arsti juurde minna. Arst oli sunnitud Griffini parema silma ripsmed ära lõikama, et silma lahti saada.

Arst hoiatas naist, et ta parem silm võis jäädavalt vigastada saada ning soovitas tal silmaarsti juures kontrollis käia.

Naise sõnul sai juhtum alguse sellest, et ta ärkas hommikul üles ja tundis, et parem silm on udune. Ta läks vannituppa silmatilku panema.

Kuid unise peaga võttis ta silmatilkade asemel küüneliimi, mis oli kohe silmatilgapudeli kõrval. Griffini kinnitusel on mõlemad pudelid ühesuurused ning ka sildid nendel on üsna sarnased.

Küüneliimi pudelil on hoiatus, et see on mürgine ning nahale sattudes jääb sinna sekunditega.

«Olin unine ja tilgutasin valet ainet silma. Arstide sõnul olin ma väga lähedal pimedaks jäämisele. Õnneks taipasin kiiresti, et tegemist oli vale asjaga,» sõnas inglanna.

Naise kinnitusel tekkis ta silmas nii tugev valu, et ta ei saanud muud teha, kui silma kinni hoida. Kinnihoidmise tõttu liimus silm kinni.

Griffini arvates võib selline asi juhtuda igaühega, kes unisena hakkab silmatilku panema.

«Kuna liim jäi suuremas osas silma äärtele, mitte keskele ja hakkas silmanurgast välja voolama, siis ei olnud kahjustus nii raske,» selgitas silmaarst Simon Bell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles