«Süvahavva»: Peep näppis seda, mida poleks tohtinud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süvahavva
Süvahavva Foto: Kanal 2

«Süvahavva» kaheksandas osas tulid ilmsiks mitmed ohtlikud saladused.

Öösel suri taluhoovis haige mees, kes jäi maja juurde lamama. Teda märkas politseinik Margus, kes tuli tallu arvutivarguse sündmuskohta pildistama. Kui ametnikud asja uurima tulid, selgitas Margus Peebule, et mees oli mürki võtnud ja enne seda politseisse e-kirja saatnud. Samas rõhutas ta, et peab kõiki versioonie uurima: «Teie maja juurest leitakse Kevin; teilt varastatakse arvuti... ja siis äkki tuleb keegi siia heast peast surema. Äkki need asjad on kuidagi seoses?»

Marguse sõnul jättis mees Peebule päranduseks mingi summa, millest viimane aga midagi kuulda ei tahtnud. Helga jõudis jälile, et nõidumisraamat on Arnika käes. Ta kutsus Juhani, Feliksi ja Marta kirikuaia taganurka kriisikoosolekule, kus tegi teatavaks halva uudise: «Plika nuuskis selle välja. Ma pean selle tagasi saama. Iga hinna eest!» Helga arvates oli loogiline, et raamatu toob tagasi Feliks: «Vaigutaja varastas selle kirikust, Teele vanaema varastas vaigutaja käest, Arnika varastas Teele tagant... Feliks võtab oma asja tagasi lihtsalt.»

Samal ajal pidasid Ludwig ja Tiina advokaadiga plaane, kuidas talu enda kätte saada. Kevin olevat hoopis Andruse poeg ja testamendiga pärija ehk Peep peaks maksma Kevinile teatava rahasumma. Praegu oli aga advokaadil ainult

Tiina sõna, et Kevin oli Andruse poeg. Advokaat pakkus aga, et kui peret veidike pitsitada ja kohtuga ähvardada, võivad nad talu soodsa hinnaga niisamagi ära müüa.

Vallavanem avaldas agentidele suure saladuse. Nimelt olevat salapärases arvutis info selle kohta, mis ja kuidas seal majas tegelikult toimub. «Juba mitusada aastat. Ikka seesama. On head vaimud ja on kurjad vaimud - mõnikord saab nendega ühendust. Ja see annab suure võimu,» väitis ta.

Marta viis Peebu mahajäetud karjamõisa juurde, kus kadus Kevin. See olevat nõia maja. Seal elanud naine, kelle sisse tuli kuri vaim - nagu deemon või saatan. Naine hakkas ristipuid vaigutama, hingi välja laskma, endale koguma... ja need inimesed surid. Vend oli ta majast minema kihutanud ning tüdruk tuli karjamõisa ja võeti veskisse tööle.

Marta ja Peep sisenesid nõia majja ja leidsid pööningult peegli. Marta hoiatas, et Peep seda ei puutuks, kui mees ei kuulanud. Peegel viskas ta äkilise sähvatuse saatel üle ruumi ning Peep jäi teadvusetult põrandale lamama...

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles