Lauren Bacall ei pea ennast filmilegendiks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauren Bacall
Lauren Bacall Foto: AP / Scanpix

Hollywoodi vanema põlvkonna näitlejanna Lauren Bacall ei taha olla filmilegend.

Bacalli sõnul on legendid need, kes on juba surnud, kirjutab STT.



«Ma ei taha olla mitte mingisugune legend. Legendid on need, kes on surnud. Ma pole veel surnud,» sõnas näitlejanna.



Bacalli sõnul on ta lihtsalt oma tööd teinud ja selle tegemist nautida osanud. Praegu 82-aastase staari filmikarjäär jätkub.



Bacall astus üles hiljuti valminud filmis «Walker», kus ta mängib koos Woody Harrelsoni ja Kristin Scott Thomasega.



Lähiajal on staar Norras filmimas musta komöödiat «Wide Blue Yonder».



«Olen oma karjääri jooksul osalenud paljudes filmides, kuid enda elust ma dokumentaalfilmi ei soovi. Ütlesin oma lastele, et kui nad selle teha lasevad, siis jään neid alati kummitama,» ütles näitlejanna.



Sõnakaid ja tugevaid karaktereid mänginud Bacalli filmikarjäär algas üle 60 aasta tagasi, 1944. aastal filmiga «To Have and Have Not». Bacalli vastasnäitlejaks oli selles linateoses kuulus Humphrey Bogart, kellest sai hiljem näitlejanna abikaasa.



Bacalli filmograafiast leiab veel ka sellised filmid nagu «The Big Sleep» (1946), «Dark Passage» (1947), «Key Largo» (1948), «Young Man with a Horn» (1950), «Bright Leaf» (1950), «How to Marry a Millionaire» (1953), «The Cobweb» (1955), «Blood Alley» (1955), «Murder on the Orient Express» (1974), «Dogville» (2003) ja «Manderlay» (2005).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles