«Talendijahis» võlus žüriid pisike geograafiaspets Mia

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saate "Talendijaht" osaline Mia
Saate "Talendijaht" osaline Mia Foto: Kanal 2

Seekordse Kanal 2 saate «Talendijaht» võitis geograafiat tundev kuueaastane Mia, kes sai auhinnaks 10 000 krooni ja pääses finaali. Publiku lemmikuna sai edasi lehepillimängija Erki-Andres.

Eriti andekaid inimesi hindasid humorist Mart Juur, lavastaja Ain Mäeots, lauljatar Eda-Ines Etti, priimabaleriin Kaie Kõrb ja kulturist Ott Kiivikas.

Esimesena astus võistlustulle sangpommitõstja Ruben. «Kuigi see oli raske, oli kogu etteaste lõbus,» tunnustas Ines. «Tema tippmargid on oluliselt kõvemad kui see, mis ta praegu näidata suutis,» sõnas Ott. Ruben teenis viis poolthäält.

Tartust pärit Raigo tuli saatesse koos sõpradega ja nad näitasid, mida on võimalik rulluiskudega korda saata. «Hästi lahedalt üles ehitatud asi oli,» arvas Ines. «Mulle tohutult meeldis see, et etteastes oli meie presidendiproua kaks lemmiknumbrit - rulluisud ja spagaat,» ütles Mart. Kohtunikelt tulid maksimumpunktid.

Erki-Andres esitas lehepilliga popurii tuntud Eesti ja välismaa autorite loomingust.
«See oli kihvt, see oli tõeline talent, kuulasin huviga,» tunnistas Kaie. «Isegi vibrato oli imeilus,» oli Ines vaimustuses. Ainukesena andis vastuhääle Mart, kes pidas numbrit naljakaks.

Kuueaastane Mia oskas lipu järgi nimetada riigi ja selle asukoha. «Võiks välisministeeriumis nõunik kohe olla,» arvas Ain. «Mulle meenus «Rooside sõda», kus grupp täiskasvanuid ei suutnud nimetada ühtki Läänemere riiki peale Šveitsi,» naeris Mart, kes pidas esitust väga heaks. Mia teenis maksimumpunktid.

Rakverest pärit juuksur-stilist German näitas, kuidas tehakse alla kahe minutiga kena soeng. «No see oli kõva pauk staarjuuksur Lauri Pedajale! Väga lahe number oli,» ütles Mart. Ain nägi ärivõimalust tänavajuuksurina. Kohtunikelt viis jah-i.

Dara ja Anton laulsid kauni loo armastusest. «Ilus. Daral on täitsa klassikalise laulu eeldused,» arvas Ines. Kaie pidas esitust veenvaks ja tundeliseks, aga oleks tahtnud lauljate nägudes rohkem emotsioone näha. Kohtunikud jätkasid positiivselt ja andsid viis poolthäält.

Viljandist pärit Liisa ja Rande tutvustasid Eestis vähelevinud tectonic-tantsu. Otil tuli meelde Viljandi kultuurimaja pidu ja Ain nentis, et tegemist pole üldse uue tantsustiiliga. «Tore, et noored tantsivad,» kiitis Kaie. Ain, Kaie ja Mart ütlesid «ei».

Viimasena tulid lavale suvepealinnast pärit Karl ja Henri, kes trikitasid üherattaliste jalgratastega. Mart ütles, et on alati imestanud, miks Eestis pole veel tehtud korralikku tsirkusetruppi. Kaie jaoks oli etteaste liialt tõsine. Trikitajad teenisid maksimumpunktid.

Žürii otsusel pääses finaali geograafiat tundev Mia ning publik valis oma lemmikuks lehepillimängija Erki-Andrese.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles