Nelja-aastane Briti tüdruk on nii nõrkade lihastega, et tuuleiil võib ta tappa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelja-aastane Briti tüdruk on nii nõrkade lihastega, et tuuleiil võib ta tappa
Nelja-aastane Briti tüdruk on nii nõrkade lihastega, et tuuleiil võib ta tappa Foto: SCANPIX

Suurbritannias elava nelja-aastase Abbi Bennetti keha on nii nõrk ja tundlik, et ta ei saa tuulise ilmaga õue minna, ta peab eemale hoidma rahvamassidest, sest väiksemgi tema puudutamine võib ta pikali paisata ning talle vigastuse tekitada.

Lapsel diagnoositi haruldane geneetiline haigus, kaasasündinud lihasdüstroofia, mis tähendab, et ta lihased on väga nõrgad, edastab metro.co.uk.

Tüdruku ema Sarah Bennetti sõnul võttis ta tütre ükskord sisseoste tegema kaasa ning laps kukkus ja sai kannatada.

«Järsku nägin last maas lamamas ning ta pea veritses. Olin šokeeritud sellest, kui kergelt ta kukkus. Pärast seda juhtumit ta kartis mõnda aega tuult,» sõnas ema.

Abbi Bennetti haigust esineb miljonist lapsest ühel.

Haiguse tõttu ei ole mitte ainult ta lihased nõrgad, vaid tal on probleeme ka jalgade ja kätega, mis kipuvad liigestest välja minema. Ka esineb tal selgroo väljasopistumist.

Kahjuks ei ole Abbi haigusele ravi.

Tüdruku vanemad Sarah ja Gary käivitasid Facebookis kampaania, milles teavitavad üldsust sellest raskest haigusest.

«Abbi võib pikali kukkuda juba selle tõttu, kui keegi temast lihtsalt mööda kiirustab. Ta on õppinud kukkuma, kuid ta vajab kogu oma elu kaitset,» laususid vanemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles