INi kogunevad noortebändid

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti noortebänd MUSHY, mis krooniti Coca-Cola Soundwave 2007 garaažibändide võistluse võitjaks.
Eesti noortebänd MUSHY, mis krooniti Coca-Cola Soundwave 2007 garaažibändide võistluse võitjaks. Foto: Liis Treimann

Pärnu noorteklubis-kohvikus IN esinevad nädalavahetusel eriilmelised noortebändid: kui reedel esitleb klubis oma värsket videot "Generation Improved" ansambel Mushy, siis laupäeval toimub samas kristlike bändide festival.

Pärnu noortebändide konkursi "Proovikas 2006" võitnud Mushy laulja Taavi Holter rääkis, et bändipoiste eesmärk oli teha lihtne ja tabav video, sest nende meelest pole mõtet hakata kohe algul tähti sihtima, pigem tegutseda tasa ja targu.

"Filmisime video juba detsembris Tallinnas Volta vabrikus," meenutas Holter. "Eks ta jah üks kole koht ole, aga peabki ju, kui bänd on piisavalt kole.

Arusaadavalt ei ole meil finantsvõimalusi, et teha mingit jõhkrat videot. Seega tegime nii, kuidas suutsime."

Holter oli video ja selle levikuga igati rahul.

"Video jõudis peale Eesti ka Läti ja Leedu MTVsse ehk sai suurem vaadatavuse, kui lootsime," tõdes laulja.

Mushy tulevikuplaanide kohta ütles Holter, et kuigi bändil otseselt plaadi tegemist käsil ei ole, tahaks poisid siiski millalgi EP üllitada.

"Esinemisi pakutakse päris palju, ent me ei võta kõiki vastu," avas Holter. "Meile pole mitte oluline anda kuus kümme live'i vaid pigem, et saaks esineda korraliku heli ja hea valgusega.

Video "Generation Improved" režissöör on Eiko Kink, tehtud on see Balti filmi- ja meediakolledži tudengite koostöös Mollusk Produktsiooniga, stilistiks Karolin Kuusik ja meigikunstnikuks Kaia Triisa.

Mushy videoesitlusel on kohal konkursil "Noortebänd 2008" publiku lemmikuks valitud Tallinna metalcore-bänd Still Haunts Me.

Bändipoisid kirjeldavad end oma MySpace lehel kui viit tüüpi, kellele kõigile meeldivad erinevad hardcore- ja metalcore-bändid. Ansambli muusikat iseloomustavad võimsad ja meloodilised kitarrid segatuna brutaalse vokaali ja agressiivse trummiga.

Hiljuti avaldas Still Haunts Me oma esimese EP "Remains of Decay".

Kontsert algab reedel kell 19.

Laupäeva õhtul kell 18 saab noorteklubis IN elada aga kaasa kristlike bändide festivalile.

Kohal on ansambel Miip Kehrast, Band of Brothers, mis koosneb nii pärnakatest kui tallinlastest, Ken Marquess (Norra-Eesti), Risttee Tartust ja Holy Smoke ning CC Tallinnast.

Ürituse korraldaja Risto Tamme teatel esindavad kõik esinejad rohkem või vähem alternatiivrokki pungist indie'ni. Huvitavaimateks pidas Tamm Tallinna bände, kes teevad akustilist muusikat.

"Ürituse mõte on pakkuda alternatiivi tavapärasele muusikale just sõnumi poolest," seletas Tamm. "Muusikaliselt pole bändidel ju suurt vahet, küll on vahe sõnumis."

Korraldaja lisas, et üritus on mõeldud nii kristlikele noortele kui kõigile teistele huvilistele, et nood saaksid end kurssi viia, mida kristliku sõnumiga muusika endast kujutab.

"Tegu on nii-öelda pilootprojektiga ja eks vaatame, kuidas välja kukub, ehk kasvab sellest kunagi veel midagi suuremat," lootis Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles