Briti autojuhid ei oska teedekaarte lugeda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Navigatsiooniseadmetest on varaste seas saanud kuum kaup.
Navigatsiooniseadmetest on varaste seas saanud kuum kaup. Foto: AP / Scanpix

Suurbritannias tehtud uurimus paljastas, et 11 miljonit inglasest autojuhti ei oska teedekaarte lugeda.

Küsitlus näitas, et kolmandik liiklejatest ei tea, millega tähistatakse kaartidel kiirteid ja ainult üks protsent suudaks läbida skautide kaardilugemise eksami, kirjutab Reuters.

«See on häbiväärne, et skaudid oskavad kaarte parimini lugeda kui suurem osa täiskasvanutest,» sõnas uuringu teinud firma eSure juht Colin Batabyal.

Batabyali sõnul on inglastest autojuhtide kaardilugemisoskust halvendanud see, et paljud neist eelistavad ja usaldavad GPS navigatsiooniseadet, mitte vanamoelist teedekaarti.

«Arvan, et autojuhtidel oleks aeg oma kaardilugemise oskust värskendada. Tehnoloogia on hea abivahend, kuid kaardid võivad mitmeski mõttes usaldusväärsemateks osutuda,» lisas Batabyal.

Uuringufirma esindaja kinnitas, et igal aastal sõidavad inglise autojuhid viletsa kaardilugemisoskuse või siis GPS navigatsiooniseadme mitte töökorras olemise tõttu maha 36 miljardit lisamiili.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles