Pearu Paulus: trenni mõju meie tervisele ei testita

Rivo Veski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetki kolmanda «Tähed jääl» otsesaate läbimängust.
Hetki kolmanda «Tähed jääl» otsesaate läbimängust. Foto: Kerli Kurvits

«Nagu ma öelnud olen, on see selline saade, kus tuleb olla valmis ükskõik milleks. Olla valmis ka lahkuma. Seda tuleb endale iga saade kinnitada,» märkis Pearu Paulus saate «Tähed jääl» kolmanda otsesaate eel.

«Fakt on see, et iga üks proovib teha nii nagu ta suudab. Pärast seda on kogu otsustusprotsess teadupärast rahva ja žürii kätes,» viitab Paulus saate toimuva juhuslikkusele.

Paulus hindab seda saate juures küll julmaks, kuid äärmiselt õiglaseks.

Esimeses saates kahe viimase hulka ehk õhukesele jääle jäänud Paulus ütleb, et rohkem pingutama või midagi oma mõttemallides muutma see ei pannud.

«Ma ei ole siin ühtegi paari näinud, kes siin punkte loeks. Jah, võib-olla see võistlusmoment tuleb sisse hääletusvooruks, aga see pole sugugi mitte kõige kulminatsioon,» leiab Pearu.

Möödunud saatest kiirabiga haiglasse toimetatud ning nüüdseks jäävõistlusest eemale astunud Emil Rutiku juhtum Pearut kuidagi ettevaatlikumaks ei tee.

«Emili puhul oli see pisut selline juhus, mida päris iga päev ei juhtu. Loomulikult on meil siin osalejateks ka praktiliselt tippsportlased - nendega tõenäoliselt ei ole üldse seda probleemi. Mis minusse puutub, siis olen harjunud kiire tempoga.»

Pearu ütleb ka, et saatesse tulnud staarid läbisid arstliku kontrolli, mille üheks osaks oli ka vastupidavuse testimine. «Fakt on aga see, et arst ei seisa ju kogu treeningu aeg meie kõrval pulssi kontrollimas. Trenni mõju meie tervisele ei testita. Tõsi, korraks pannakse pulsimasin käe külge, mis näitab hetkeolukorda, aga see on ka kõik,» avaldab Pearu.

Seda, et Pearu praeguse hetkeni saates osalemist kahetseks, mees kindlasti ei usu. «See on fantastiline kogemus. Juba praegu võin öelda, et olen siit palju õppinud.»

Pearu tantsupartneriks jääl on Emili Arm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles