Intsesti eest trellide taha saadetud Josef Fritzl lahutas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Josef Fritzl
Josef Fritzl Foto: SCANPIX

Austerlane Josef Fritzl, kes sigitas oma tütrega seitse last, lahutas oma naisest, kuna naine ei ole käinud tal vanglas külas.

Lahutus jõustus paar nädalat tagasi, edastab AFP.

See tähendab samas seda, et Rosemarie Fritzl ei saa enam oma 77-aastase eksmehe pensionit.

Lahutusadvokaadi Nikolaus Rasti kinnitusel algatas lahutuse Josef Fritzl. Advokaadio sõnul ei vastanud naine oma mehe kirjadele.

Josef Fritzl hoidis enda ja Rosemarie tütart Elizabethi Amstettenis nende perekonna maja keldris vangis. Isa vägistas tütart tuhandeid kordi. Tütar tõi intsestisuhte tagajärjel ilmale seitse last, kellest üks suri.

Kolm last toodi keldrist normaalset elu elama, ülejäänud lapsed jäid koos Elizabethiga keldrisse.

Juhtum tuli päevavalgele 2008. aasta aprillis kui lastest vanim, 19-aastane tüdruk jäi haigeks. Elizabeth palus Josef Fritzlit, et ta nende tütre haiglasse viiks. Lapse uuringu käigus tekkisid arstidel kahtlused ja nad kontakteerusid politseiga.

Amstettenis asuva maja läbiotsimisel leiti keldris elanud ning nad vabastati. 2009. aastal mõistis kohus Josef Fritzli süüdi lapsetapmises, vägistamises, intsestis ja vangistamises. Ta pandi elu lõpuni psüühhiaatrilisele ravile.

Rosemarie Fritzlile süüdistust ei esitatud ning teda kohtu alla ei antud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles