Sõnajalgade perekond sai nime Lady Gaga järgi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lady Gaga
Lady Gaga Foto: SCANPIX

Teadlased nimetasid sõnajalgade perekonna USA popstaari Lady Gaga järgi.

Bioloogid, kes avastasid uued sõnajalaliigid, on Lady Gaga fännid, edastab Daily Mail.

Gaga perekond sisaldab 19 liiki sõnajalgu, mis uurijate sõnul menutavad oma ebatavalise välimuse tõttu mõnevõrra Lady Gagat.

Perekonda kuulub näiteks liik Gaga germanotta. Germanotta on lauljanna tegelik perekonnanimi ning Gaga monstraparva, mida saab tõlkida kui «väike koletis. Lauljanna fänne nimetatakse tihtipeale väikesteks koletisteks.

Nende sõnajalgade kasvades käivad nad läbi protsessist, mis teeb neist kas isased, emased või kahesoolised.

Teadlaste sõnul andsid nad Lady Gaga nime taimeperekonnale ka seetõttu, et lauljanna võitleb seksuaalvähemuste eest. Lauljanna kohta on samas hakanud liikuma jutud, et mis soost ta ise olla võib.

Lady Gaga sõnajalad on teatud kasvufaasis erkrohelised ja südamekujulised. Bioloog Kathleen Pryerile meenutavad nad siis Armani kleiti, mida Lady Gaga kandis 2010. aasta Grammy auhinnagalal.

Teise sõnajalaliigi esindajad moodustavad kerad, mis teadlastele meenutavad lauljanna rusikas püsti tervitust.

Ka leiti nende sõnajalgade genoomist geenijärjestus GA GA.

Lady Gaga sõnajalagu kasvab kõikjal nii Põhja-kui Lõuna-Ameerikas.

Uurijate sõnul kuulavad nad tihti Lady Gaga laule, kui nad teadustööd teevad.

«Tema teine album «Born This Way» pakub toetust vähemusse kuulujatele, etnilise- ja seksuaalvähemuse esindajatele ning teadlastele, kes uurivad kummalisi sõnajalgu,» sõnasid bioloogid.

Viimastel aastatel on kuulsuste nime saanud veel mitmed floora ja fauna esindajad.

Näiteks USA presidendi Barack Obama järgi on nimetatud samblik, lisasööja džunglitaim kannab nime Briti näitlejanna Helen Mirreni järgi ning «suure tagumikuga» kärbes sai nime lauljanna Beyonce järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles