Toomas Kolk pihib: olin siis hommikust saati tõsises meeleolus...

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kolk
Toomas Kolk Foto: Jelena Rudi

Hetkel vahetusõpilasena Soomes Sibeliuse Akadeemias klassikalist laulu õppiv Toomas Kolk astus eelmisel pühapäeval saate «Eesti otsib superstaari» lohutusvoorus publiku ette looga «Stars».

Seesama muusikalist Les Miserables pärit laul oli igati õige valik, sest Toomas pääses finaali ehk siis kümne parima hulka. Buduaar rääkis Toomasega lohutusvoorus osalemisest, ettevalmistusest ja sellest, mida ta teeks teistmoodi, kui saaks aja tagasi keerata. Lisaks iseloomustas Toomas ka oma konkurente.

Lohutusvooruks ettevalmistumine käis proovigraafiku järgi. «Harjutasime kõik hommikust peale. Teiseks stuudiovooruks oli mul juba pisike kogemus olemas, mistõttu oli ka endal parem tunne.»

«Kuna lugu «Stars», mida esitasin, oli tõsine, siis lasin endale juba hommikul tõsise meeleolu sisse ning ei lasknud seda välja kuni oma esinemise lõpuni. Selletõttu olid paljud kaasvõistlejad päeva jooksul mures, et kas mul on ikka kõik hästi,» võttis Toomas lohutusvoorus esinemist väga tõsiselt ja keskendunult.

Millised emotsioonid valdasid Toomast aga peale lohutusvoorus esinemist? «Sain lõpuks loo karakterist välja, mis terve päeva oli kestnud, tagasi rõõmsasse ja reaalsesse maailma. Kuna sain teisena koormast vabaks, oli mõnus nautida kõrgetasemelist kontserti, mida kaasvõistlejad pakkusid.»

Lohutusvooruks valmistus Toomas kaks päeva. Küsisime, kas ja mida teeks ta teistmoodi, kui saaks aja tagasi keerata, et end uuesti lohutusvooruks ette valmistada.

«Kui saaksin aja tagasi keerata, siis teeksin seda isegi mitu korda järjest, et saaksin kahe päeva asemel 200 päeva harjutada,» oleks Toomas võimaluse korral veelgi rohkem end ette valmistanud.

Oma konkurente iseloomustab Toomas järgmiselt: «Karl-Erik Taukar sai oma komplekti korralikult kokku ja vääris oma esitusega kohta finaalis. Rasmuses pole ma kunagi kahelnud - unikaalne talent Eestis. Kadri Erlenheimist on kahju, et ta hääl lohutusvoorus alt vedas.»

«Getter-Heleenil ei vedanud ehk järjekorra loosiga, kõik muu oli veatu. Liis Reisneril on mõnus madal tämber ja võimas kontrollitud hääl - mulle on alati madalad hääled sümpatiseerinud ning seega ei olnud tema edasipääs mulle üllatuseks,» kommenteerib Toomas.

Kuula allpool ka Toomase esitatud laulu «Stars» muusikalist Les Miserables!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles