The Wailers esineb taas Tallinnas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The Wailers
The Wailers Foto: City Concert

Legendaarne Jamaika kollektiiv The Wailers, mille üheks asutajaks on reggae-kultuuri kuningas Bob Marley, esineb 14. juulil  Pirita kloostri varemetes.

Piletid kontserdile on müügil kõikides Piletilevi müügipunktides alates 1 aprillist, kell 10.00. Esimesed 500 piletit on võimalus osta vaid 250 krooni eest.

Tänapäeval sütitavad eakad Jamaika rastakultuuri peamise fenomeni The Wailersi liikmed jätkuvalt kogu maailma suurimaid kontserdilavasid. Nende esinemine on liikmete pensionieale vaatamata nii vägeva energia ja kõrge professionaalsusega, et annab silmad ette mis tahes nooremale ansamblile.

Kõik sai alguse 45 aastat tagasi Trench Townis - kõige vaesemas, räpasemas ja ohtlikumas Kingstoni eeslinnas. Endised lõpuklassi õpilased Robert Nesta Marley ja Winston Hubert McIntosh tutvusid asjaarmastaja muusiku ja professionaalse narkodiileri Nevill O’Railey Livingstoniga ning otsustasid luua grupi, mille eesmärgiks oli esitada sel hetkel alles kohe-kohe moodi tulevat reggae-stiili. Nii tekkisid artistid Bob Marley, Peter Tosh ja Bunny Wailer ning stuudio- ja kontserdiansambel The Wailers.

Just The Wailers lõi Bob Marleyle selle nõidusliku kõla ja atmosfääri, mille tõttu teda nimetatakse suureks muusikuks juba veerand sajandit.  

Pärast Marley surma valisid muusikud vabatahtliku konserveerimise tee – kiirustamata ja harvad turneed mööda maailma järeleproovitud repertuaariga, albumid varemesitatud paladega, mille kõla on säilitatud ja traditsioone järgitud.

The Wailersi solistiks on tuntud laulja Elan, kelle hääl on niivõrd sarnane Bob Marley omaga, et paljud peavad teda reggae-legendi pojaks. Elan on juba aastaid The Wailersi solist ning tema vokaalsed võimed on Bobi järeltulija väärilised, kui ta esitab tema rohkearvulisi menulugusid.  

Täna mängivad ja laulavad bändis lisaks Elanile bassimängija Aston Barret, kes on kümnete Marley ja Toshi lugude autor – kuulus «Family Man» – hüüdnimi, mille ta sai Rita Marleylt, kuna ta isal oli eri naistega 52 last, Junior Marvin – Jamaika kultuskitarrist, poeet ja vokalist, keda kutsutakse austavalt «Lääne-India Eric Claptoniks».

Klahvpillimängija ja saksofonist Earl Lindo, New Generationi ja Skatalitesi liige, kes ühines The Wailersiga 1972. aastal ja sai üheks ansambli liidriks, ning lõpuks kitarrist Al Anderson – hittide, nagu Legalize It ja Equal Rights kaasautor. Anderson ja Tosh esinesid koos kuni 1987. aastani, mil Tosh alatult tapeti. The Wailersiga ühinemise momendiks oli Al juba silmapaistev kitarrist, tuntud USAs, Suurbritannias ja kogu Euroopas, olles jõudnud juba koostööd teha ka Mick Jaggeriga. 

Kontserti kuulama on oodatud nii andunud reggae-muusika fännid, rastafari-kultuuri austajad kui ka lihtsalt kõik meeldejääva kontserdi elamuse otsijad.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles