“Taarka” jõudis DVD-le

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Taarka" on nüüd saadaval DVD-l.
"Taarka" on nüüd saadaval DVD-l. Foto: Plaadi esikaas

Maailma esimene setokeelne film räägib ühe väikese rahva kirkaimast kangelasest, rahvalaulik Hilana Taarkast - naisest, kes elas kogu elu ühiskonna heidikuna väikeses korstnata majas; laste vallasemana vaesuses, kerjates, juhutöid tehes ja lauldes.

Lauldes alati tõtt, vahel kibedat, vahel naljakat, vahel julma. Teda kardeti ja põlati, vihati ja ihaldati. Taarka laulis kogu oma uskumatu elu, üle oma saatuse, väikesest Seto külast rahvusvahelise tuntuseni välja. Ja laulis ta hästi. Väga hästi.

Nüüd on Ain Mäeotsa lavastatud "Taarka" kodumaise filmikunsti nautijate rõõmuks pressitud DVD-le ja müügil kõigis hästi varustatud plaadipoodides.

Filmi on pärjatud mitmel moel. Olulisemad tunnustused on "TartuFF 2008" publikupreemia, Seto omakultuuripreemia (2008), Eesti kultuurkapitali debüüdipreemia (2008) ja ETV kultuurisaate OP! "Aasta film 2008".

Osades on Inga Salurand, Siiri Sisask, Marje Metsur, Riina Maidre, Mikko Nousiainen, Tõnu Oja, Kaarel Oja, Helena Merzin, Liina Tennossaar, Peeter Oja jt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles