Serbia haiglates keelati kuulujutud ja altkäemaksud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstid
Arstid Foto: SCANPIX

Serbia tervishoiuministeerium kehtestas haiglatele uued reeglid, mille kohaselt ei tohi haigla personal enam kuulujutte levitada, mossis olla ja jõhkrat käituda ning naistöötajatel keelati kanda miniseelikuid ja –kleite.

Tervishoiuministeeriumi koduleheküljel avaldatud reeglite kohaselt pole arstidel ja õdedel õigus haigla juhtkonda ja haigla juhtimist kritiseerida ning nad ei tohi ravimise eest altkäemakse ja kingitusi vastu võtta, vahendab Reuters.

«Raha ja kingituste vastuvõtmine on arstide ja õdede seas tavapärane. Tegelikult on see altkäemaks ja keelatud,» selgitasid tervishoiujuhid.

Serbia tervishoiuteenuste kvaliteet langes 1990. aastatel, mil riigis valitses segane olukord ja arstidele altkäemaksu andmine muutus igapäevaseks nähtuseks.

Tervishoiujuhtide sõnul on olukord meditsiinis stabiliseerunud, kuid vanu harjumusi on arstidest ja õdedest ning ka patsientidest raske välja juurida.

«Siiani on patsiendid nõus maksma tuhandeid eurosid, kindlustamaks endale kvaliteetset ravi,» nentis Serbia tervishoiuministeeriumi esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles