Koertenäitusele tuleb ligi tuhat koera

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere spordihoones tuleb taas suur koertenäitus.
Rakvere spordihoones tuleb taas suur koertenäitus. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Laupäeval, 4. aprillil ootame Rakvere spordihalli Rakvere Koertesõprade Klubi korraldatavale kõikide tõugude koertenäitusele 970 registreeritud osalejat 163 tõust.


Koeri tuleb mõistagi Eesti igast nurgast, lisaks ka Lätist, Leedust, Venemaalt, Valgevenest, Ukrainast, Poolast, Soomest ja Rootsist.

Algusega kell 9.30 hindavad koeri ühtaegu kahes hallis ning kümnes ringis kohtunikud Belgiast, Taanist, Soomest ja Leedust.

Kõige rohkem on näitusele registreeritud takse, ühtekokku 51.

Rohkearvuliselt on esindatud kõik populaarseimad koeratõud: 30 kuldset ja 16 labradori retriiverit, 27 tiibeti mastifit, 15 lühi- ja 17 pikakarvalist chihuahua't, 26 kääbusšnaut­serit, 23 cavalier king charles spanjelit, 23 yorkshire'i terjerit, 22 kääbuspinšerit, 22 saksa dogi, 22 dobermanni, 22 bernhardiini, 21 pikakarvalist kollit, 21 berni alpi karjakoera, 20 bokserit, 19 alaska malamuuti, 18 newfoundlandi koera,17 prantsuse ja 14 inglise buldogit, 16 saksa ja 14 šveitsi valget lambakoera.

Esindatud on enamik populaarsetest koeratõugudest teenistus-, jahi-, kääbuskoerte ning terjerite ja hurtade hulgast.

Erinevast tõust koerte kasvuvahe võib olla kuni 50kordne, alates tibatillukestest, peole mahtuvatest, kuni kõrgete ja raskete loomadeni.

Karvatüübilt varieeruvad koerad paljastest kuni rikkaliku karvastikuga pikakarvalisteni, paljude kasukas lõigatav, pöetav või trimmitav.

Kasutusotstarbelt süle- ja seltsikoertest valve-, kaitse-, karja-, jahi- ning kelgukoerteni.

Igale koerasõbrale leidub mitu sobivat tõugu.

Ei ole harvad juhtumid, kui uus pereliige on valitud just tõust näitusel jäänud mulje põhjal.

Kõige adekvaatsemat infot koeratõu ja planeeritavate kutsikate kohta saab eeskätt koerte omanikelt, kellega võib esinemisest vabal ajal julgesti juttu ajama minna.

Koerte hindamise ajal tuleb publikul selles tõugude kirevas virvarris orienteeruda näituse kataloogi abil, kus kirjas kõigi osalejate andmed vastavalt esitaja näitusenumbrile.

Näituse ajakava leiab huviline internetist Rakvere Koertesõprade Klubi näituse kodulehelt www.rksk.ee.

Kell 16 algavad näituse finaalvõistlused, kõigepealt 10-13- ja 14-17aastaste koeraesitajate (junior handler) vahel vanuserühmade võitjatest parima selgitamisega ning paaride ja kasvatajateklasside võistlus.

Seejärel võistlevad tõugude parimad kutsikad, juuniorid, veteranid ning tõu parimaks tunnistatud koerad auhinnalistele kohtadele rühmavõistlustel.

Kümme rühmavõitjat võistlevad edasi omakorda sõul (Best in Show), kus selgub orienteeruvalt kella 18.30 paiku kogu näituse kauneim koer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles