Mis looga esineb lohutusvoorus Toomas Kolk?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kolk
Toomas Kolk Foto: Jelena Rudi

Hetkel vahetusõpilasena Soomes Sibeliuse Akadeemias klassikalist laulu õppiv Toomas Kolk astub lohutusvoorus publiku ette looga «Stars» muusikalist Les Miserables. Toomase sõnul on tal alati olnud väga positiivne kiiks muusikalide suhtes.

«Mõtlesin ilusate ning mitte liiga kõrgetele häältele mõeldud lugude peale, võttes arvesse ka, et pean suutma selle ajapiirangusse terviklikuks laulda,» kommenteeris Toomas oma laulu valikut.

Kolgi arvates hääletasid televaatajad finaali väga head lauljad. «Mul jäi suu lahti positiivsest üllatusest, kui muusikateadlikud on televaatajad - kuus finalisti valiti tõepoolest vokaalselt parimate esituste järgi,» rääkis Kolk.

Finaalipääsemise osas Kolgi lootused väga kõrged ei ole. «No igav oleks siin keerutada - hindan finaalisaamise tõenäosust viie protsendi lähedaseks. Tänaseks hetkeks olen korralikult elus saanud 4-5 päeva mikriga laulmist harjutada, ning olenemata arengust, mis ma ise tunnen, päris ühe päevaga Roomat ei ehita.»

Tema eesmärk on ennekõike anda hea esitus, mis lööks endal südame rõkkama ning jätaks hea tunde ka televaatajatele.


Lisaks Toomasele laulavad pühapäeval veel: Getter-Heleen Aron, Kadri Erlenheim, Liis Reisner, Tuuli Rand, Karl Madis Pennar, Karl Mihkel Salong, Karl-Erik Taukar ja Rasmus Rändvee.


Lohtusvoorus osalevad lauljad valisid kohtunikud nende 14 hulgast, kes kahest esimesest stuudiovoorust telefonihääletuse tulemusena edasi ei pääsenud. Kohtunik Mart Sanderi sõnul sündis otsus pärast tulist arutelu.

«Üritasime näha ette ühtede või teiste lauljate arenguvõimalusi ja potentsiaali. Ja loomulikult vastutust ka publiku ees - sest erinevalt paljudest teistest võistlussaadetest on sellel saatel Eesti kultuurielule pikaajaline mõju: saatest selgub, keda me võib-olla järgmised kümme aastat avalikkuse ees näeme ja kes parimal juhul Eestit ka näiteks Eurovisioonil väärikalt esindab,» kommenteeris Sander.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles