Seksiga alustamine hilisemas eas tagab parema suhte

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
illustreeriv foto
illustreeriv foto Foto: SCANPIX

Inimesed, kes kaotavad süütuse hilisemas eas, naudivad paremaid suhteid.

USA uurijad leidsid, et inimesed, kes ei seksinud enne 20. eluaastat või hiljem, olid oma suhtega väga rahul, edastab Daily Mail.

Need inimesed ei ole tavaliselt abielus, neil on kõrgharidus ning hästi tasustatud töö.

Varasemad uuringud on näidanud, et seksuaalne areng mängib noorte täiskasvanute füüsilises ja vaimses tervises tähtsat rolli.

Siiani ei ole tehtud eriti uuringuid selle kohta, kuidas varajased seksuaalsuhted mõjutavad intiimsuhteid täiskasvanuna.

Texase ülikooli psühholoog Paige Harden uuris, kuidas seksuaalelu hilisem algus mõjutab romantilisi suhteid.

Ta võttis uuringus aluseks statistika 1659 isiku kohta, kelle elu oli jälgitud 16. – 29. eluaastani.

Katsealused jagati vastavalt vanusele, millal nad seksiga alustasid. Varajane algus enne 15. eluaastat, tavalisel ajal 15 – 19 eluaastat ning hilisel ajal üle 19 eluaasta.

Uuring näitas, et hilisemas eas seksuaalsuhtega alustamist saab seostada parema hariduse ja suurema sissetulekuga.

Inimesed, kes saavad oma esimese seksuaalkogemuse hiljem, ei ole tõenäoliselt abielus ning neil on olnud nooremana vähem seksuaalpartnereid.

«Inimesed, kes alustavad seksiga hiljem, on teatud iseloomujooned nagu näiteks nad on partnerite suhtes valivamad. Seksuaalsuhtesse astuvad enamjuhul siis, kui on partneriga väga rahul,» sõnas Harden.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles