Noor afgaanlanna jäi peast ilma, kuna ei hakanud prostituudiks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Najibullah
Najibullah Foto: SCANPIX

Afganistani politsei arreteeris neli isikut, kes püüdsid noort naist prostituudiks sundida.

Naine keeldus ning jõuk lõi tal pea maha, edastab The Telegraph.

Herati provintsi politseijuhi Abdul Ghafar Sayedzada sõnul kaotas 20-aastane Mah Gul elu pärast seda, kui  ta ei allunud oma ämma nõudmisele võõra mehega seksida.

Gul abiellus neli kuud tagasi. Ämm püüdis teda kohe pärast abiellumist prostitutsiooniga tegelema sundida.

Kahtlusalune mees kannab nime Najibullah. Mehe sõnul käskis ämm tal seksist keeldunud Gulile öelda, et ta on prostituut.

«Kell oli umbes kaks varahommikul, kui Guli abikaasa suundus pagaritöökotta tööle. Mina ja naise ämm tapsime ta noaga,» lausus Naijbullah.

Politsei arreteeris Guli ämma, äia, abikaasa ja mehe, kes ta tappis.

Alles hiljuti leidis aset maailmas palju vastukaja saanud juhtum, milles ohvriks oli samuti naine.

Pakistanis tulistasid islamistliku äärmusrühmituse Taliban võitlejad 14-aastast Malala Yousafzaid pähe. Teismeline võitleb tüdrukute ja naiste hariduse eest.

Lääne-Afganistani inimõigustekomisjoni juhi Abdul Qader Rahimi sõnul on Afganistanis naiste vastu suuantud vägivald kasvuteel.

«Naiste vastu suunatud vägivald on kasvanud. Lääneosas oleme seni registreerinud 100 naistevastast juhtumit. Samas ei tule palju juhtumeid päevavalgele. Kuid Guli juhtumis tabasime tapja ja ta antakse kohtu alla,» sõnas Rahimi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles